Konstskolan II på invigning av konstverk

Med andra ögon, 2012

Med andra ögon är titeln på den offentliga utsmyckning som finns på Sjukhusskolan och Barngymnastiken samt i korridoren utanför Sjukhusskolan på Länssjukhuset i Kalmar.

Titeln anspelar på kameran, seendet och ögat. Motiven ‚Äì skugga, reflektion, avbildning, (skugg)teater, reflektionen av fotografens rum ‚Äî kommer från tankar jag burit med mig under processen och i arbetet med platsen. Med andra ögon åÑR också en liten uppmaning att vara medveten om hur våra olika erfarenheter påverkar hur vi ser på världen. Att försöka se saker och ting med andra ögon. 

Läs mer i bifogad fil.

Lyssna på P4

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5338678

Läs även artikel i barometern.

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/(3512621).gm#articleimage-popup

Lina Selander född 1973, bor och arbetar i Stockholm.

 Lina Selander arbetar främst med rörliga bilder i film och video, men också med fotografi, ljud och text. Lina intresserar sig för frågor om historieskrivning, autenticitet, bildens förmåga och oförmåga att återge tid, minnen och erfarenhet och hon undersöker hur olika berättarformer, berättartekniker och samverkan mellan ljud, bild och text förvandlar och förändrar det berättade. Lina Selanders verk har visats bl. a på Index- The Swedish Contemporary Art Foundation, Moderna Museet, Gävle Konstcentrum och Bonniers Konsthall samt på ett flertal utställningar och festivaler utomlands, t.ex. Manifesta Biennale 9, Genk, Belgien 2012, Bucharest Biennale 4, 2010. Hon har även fått Edstrandska Stiftelsens Stipendium (2008) och Maria Bonnier Dahlins Stiftelses stipendium för unga konstnärer (2005). Just nu arbetar Lina med en stor offentlig utsmyckning för MAX IV i Lund och är aktuell med en artist book på OEI-editör.

www.linaselander.com