Konstskolan II
Ansök nu

KONSTSKOLAN II

Kursen riktar sig till dig som gått ett förberedande år och som vill fördjupa dina konstnärliga uttryckssätt och möjliggöra en framtid inom konst, design och konsthantverk.

Kursens syfte är att ge dig fördjupade praktiska som teoretiska kunskaper genom lärarhandledning för att lägga grund till ett självständigt skapande. Vi är två verksamma konstnärer som är kursansvariga och som kontinuerligt följer dig och din personliga utveckling. Utbildningen är lämplig som förberedelse för konstnärliga högskolestudier och att ge en bra grund för egen konstnärlig verksamhet.

 

STUDIER

Vi arbetar i egna ateljéer och ger introduktioner till skolans verkstäder såsom trä, metall, keramik, gips, grafik och screentryck liksom analogt foto och ljudstudio. Inbjudna gästlärare bidrar till en varierad och lekfull process där djupdykningar i deras specialområde ger gränsöverskridande materialkunskap. Vi arbetar aktivt med Konstskolans projektrum där utställningar, performance och workshops äger rum. Under årets gång utför Konstskolan II utställningar där slututställningen sker i samarbete med Kalmar Konstmuseum.

I kursen ingår en obligatorisk studieresa med syfte att studera samtida konst. Resekostnaden beräknas till ca 3000 kronor.

Ölands konstskola II har 14 elevplatser. Vi är inriktade på att vara förberedande för framförallt konsthögskola eller annan visuellt estetiskt inriktad högskola. Kursen startar 19 augusti 2024 och slutar 28 maj 2025.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är:

– Att skapa ett personligt uttryck och förmåga att arbeta självständigt
– Att utveckla ditt konstnärliga språk genom processer
– Att skapa förutsättningar för högre studier inom konst, design och konsthantverk eller utveckla kunskaper för egen verksamhet
– Att erhålla kunskap om konstens betydelse i det samtida kulturlivet och samhället i övrigt både nationellt och internationellt

 

Skicka in din ansökan senast 21 maj

Ansökan är helt digital och ska innehålla:

• Ifyllt ansökningsformulär
• Betygskopior, CV och personbevis
• Arbetsprover och personligt brev

Arbetsprover

Dokumentation av egna arbeten i form av 10 sidor med upplysningar om originalens storlek och material.
Du kan också skicka med länk till hemsida med arbetsprover.

Vad vi vill se

Dokumentation av egna arbeten i valfri teknik. Skisser och övningsarbeten eller mer genomarbetade verk. Alla konstformer är välkomna, men det är bättre att skicka sånt du är nöjd med än att visa upp olika tekniker.

Vill du veta mer om kursen, hör av dig till Emelie Carlén eller Johanna Karlin.

Emelie Carlén, emelie.carlen@olandsfolkhogskola.se

Johanna Karlin, johanna.karlin@olandsfolkhogskola.se

Kursansvariga

Porträtt av Emelie Carlén

Emelie Carlén

Kursansvarig Konstskolan II & Distans