KOMBINERA FILM MED BEHÖRIGHETSGIVANDE GYMNASIEÄMNEN

 

ALLMÄN KURS FILM

Behöver du en gymnasieutbildning? Återstår bara något lite eller har du sparat hela din gymnasieutbildning tills nu? På Ölands folkhögskola läser du in grundskole- och gymnasiebehörighet i en ämnesgrupp, utifrån var du befinner i dina studier. Eftersom du läser den här texten, är du kanske intresserad av att gå vår Allmän kurs film. En länk till ansökningssidan kommer längst ner på den här sidan.

När du kommer i höst, träffar du lärare och vår studie- och yrkesvägledare och tillsammans gör ni en studieplan.

Ölands folkhögskola är en mötesplats. Veckan börjar med skolans gemensamma måndagsmöte. Fram till och med onsdag eftermiddag studerar du i din ämnesgrupp. På torsdag och fredag, i inriktningsgruppen du valt. Utöver det möter du vänner i huset du bor, i träningslokalen, i biblioteket, i caféet, i snickeriet, i filmklubben eller någon av alla andra platser och grupper som finns på skolan.

FILM TVÅ DAGAR I VECKAN

Har du ett stort intresse för film och vill arbeta kreativt med media samtidigt som du får grundläggande behörighet till vidare studier? Då kan  Allmän kurs film passa dig. På denna kurs får du lära dig om filmproduktion, utveckla egna filmidéer och strukturera ett filmprojekt.

Du arbetar med film främst under torsdagar och fredagar. Övriga dagar läser du behörighetsgivande kurser i en ämnesgrupp. Vissa veckor arbetar du mer tematiskt i större projekt. Du har tillgång till lokaler och utrustning dygnet runt alla dagar i veckan.

OLIKA ASPEKTER AV FILM

När du studerar Allmän kurs film får du testa på att göra flera kortare filmer i olika tekniker, både i grupp och som eget arbete. Vi arbetar med bland annat fiktion, dokumentär samt stop motion-animerad film. Du lär dig att planera och organisera en film, skriver manus helt själv och lär dig teknikerna inom kamera, ljud och ljus genom praktiska övningar. Du kommer att arbeta med många olika program för filmproduktion och filmredigering, bland annat Premiere Pro CC och Adobe After Effects. Kursen bygger på ditt eget intresse för film och under andra terminen ges tid till egen fördjupning. I vår ljudstudio kommer du att få lära dig att spela in ljud. Du kommer att få lära dig programmet Pro Tools och i studion kan du även mixa ljudet till dina filmer.

På Ölands folkhögskola är du deltagare. Du tar del av verksamheten här och du blir en av dem som formar nästa års verksamhet, ett innehållsrikt år på din väg.

Löpande antagning

Efter 3 maj har vi löpande antagning till våra allmänna kurser. Det betyder att du kan söka fram till kursstart och har möjlighet att bli antagen så länge det finns platser på kursen. 

Kursen börjar 16 augusti 2021 och slutar 27 maj 2022. Vi börjar skicka ut antagningsbesked när vi gått igenom din ansökan och talat med referenspersoner.

FRÅGOR?

Har du frågor om allmän kurs inriktning film hör av dig till:
Michelangelo Miskulin, lärare i film: michelangelo.miskulin@olandsfolkhogskola.se
Anders Olsson, lärare i svenska och engelska: anders.olsson@olandsfolkhogskola.se

Ansök nu

Kursansvarig

Michelangelo Miskulin

Kursansvarig Allmän kurs film