Allmän kurs grundskolenivå
Se alla bilder Ansök nu

ALLMÄN KURS GRUNDSKOLENIVÅ – SVENSKA SOM ANDRASPRÅK

Om du har ett annat modersmål än svenska och vill studera på grundskolenivå är detta kursen för dig. Här finns plats för dina frågor i en omtänksam miljö. Din kunskap och dina erfarenheter är viktiga för oss.

På Allmän kurs grundrundskolenivå – svenska som andraspråk jobbar vi med svenska språket i din takt, på många olika sätt. Vi läser, skriver, talar och lyssnar i små grupper. För att minnas nya ord och ett nytt språk, använder vi hela kroppen. Vi undervisar i klassrummet, utomhus, på bussen och medan vi sitter i solen. Vi upplever det som är nytt och lär oss av varandra.

VI BLANDAR ÄMNEN

För att kursen skall bli rolig och intressant, blandar vi olika ämnen. Svenska kan blandas med samhällskunskap. Kunskap om naturen kan bli en tavla eller en dans. Vi kan göra en film på svenska om historia. När vi blandar ämnen kallar vi det för ett tema. Det blir då lättare att minas grammatik och nya ämnen.

DU LÄSER I DIN TAKT

Vi börjar med att tillsammans göra en studieplan. Då lyssnar vi till dina mål för framtiden, och hjälper dig till en lämplig nivå för undervisningen i svenska. Du läser kursen i din egen takt, och kursen kan ta olika lång tid för olika personer.

Efter att du anmält dig till kursen, delas ni in i två grupper beroende på hur mycket svenska du kan idag.

KURSER SOM INGÅR

  • Svenska som andraspråk, grundskola
  • Samhällskunskap
  • Matematik
  • Engelska – kan väljas av dig som redan kan mycket svenska.

När du är klar med kursens ämnen har du möjlighet att söka till många olika gymnasieutbildningar. Till exempel de som finns på Ölands folkhögskola. Läs mer om våra gymnasieutbildningar här.

 

KOSTNADER FÖR MAT OCH BOENDE

Enkelrum kostar 4100-4600 kr/4 veckor. Frukost, lunch, middag ingår måndag till fredag.

Dubbelrum kostar 3500 kr/4 veckor per person. Frukost, lunch, middag ingår måndag till fredag.

Om du inte bor på skolan är skollunchen obligatorisk och kostar 1250 kr /4-veckorsperiod. Obligatorisk materialkostnad 150 kr/4 veckor.

SISTA ANSÖKNINGSDAG 2 MAJ

Efter 2 maj påbörjar vi antagningen till våra allmänna kurser. Du har möjlighet att söka och bli antagen efter 2 maj om det finns platser på kursen.

Kurserna börjar 22 augusti 2022 och slutar 26 maj 2023. Vi börjar skicka ut antagningsbesked när vi gått igenom din ansökan och talat med referenspersoner.

SKRIV GÄRNA TILL OSS OM DU HAR FRÅGOR

Kursansvariga

Porträtt av Lars Gustavsson

Lars Gustavsson

Lärare
Porträtt av Sofie Noova Gunler

Sofie Noova Gunler

Lärare Svenska som andraspråk, samhällskunskap

Språkstödjare

Porträtt av Dalya Barbakh

Dalya Barbakh

Språkstödjare