Sommarkurser Se alla bilder

SOMMARKURSER PÅ ÖLANDS FOLKHÖGSKOLA

Sommarkurserna år 2020 ställs in, undantaget kursen Höstfåglar som vi fortfarande hoppas ska vara möjlig att genomföra, beslut om denna kommer fattas efter sommaren.

Vi har under våren haft en dialog med vår huvudman, Region Kalmar län, men också tittat på olika alternativ internt, samtidigt som vi nogsamt följt utvecklingen av pandemin – och de villkor och rekommendationer som kommit med anledningen av Covid-19. Då rekommendationen att undvika ej nödvändiga resor gäller och då en hög andel av våra sökande till kurserna med ålderns rätt tillhör riskgruppen, vore det i år ansvarslöst att fresta med sommarkurser på underbara Öland.

En fråga från några antagna har varit om man kan behålla sin plats till nästa år. Vi har kommit fram till att detta inte är en särskilt bra lösning. Mycket kan hända tills nästa år. Hur pandemiläget och rekommendationerna där och då ser ut vet vi inte. Vi kan inte heller lova att utbudet kommer att bli exakt detsamma som i år. Men vår ambition är att försöka skapa ett kursutbud som var så likt årets som möjligt, både sett till tider och innehåll. Kommer större förändringar bli aktuella så kommunicerar vi det via hemsida och sociala medier (Facebook och Instagram) så fort vi vet.

Med ett så här trist, men nödvändigt besked, vill vi ändå avsluta med något positivt. Vi hoppas att under den tid vi skulle haft sommarkurser i år engagera lärare till att göra några lite kortare föreläsningar och andra former av presentationer som vi erbjuder er och alla som vill att ta del av. Som många av er vet brukar vi ha kulturaktiviteter och föreläsningar på kvällarna. Vi hoppas helt enkelt att kunna erbjuda någon form av ett digitalt alternativ till detta. Som plåster på såren, men också som en aptitretare inför en sommar 2021 vi verkligen hoppas ska bli något betydligt trevligare än årets sommar, detta förändringarnas år, 2020. 2021 års sommarkurser blir sökbara kl 8.00 tisdagen den 1 december. Det kommer då enbart gå att ansöka via hemsidan. Du söker till kurserna genom det ansökningsformulär som du kommer till genom att klicka på knappen med texten ”Ansök nu”, högst upp på denna sida och kurssidorna, inom en kvart bör du ha fått ett bekräftelsemejl på att din ansökan kommit in (förutsatt du skrivit rätt e-post!). Allmän info om våra sommarkurser kan du läsa här!

 

 

Bra att veta om våra sommarkurser

Efter att du anmält dig får du ett besked om du kommit in eller hamnar på...

Läs mer »