Bra att veta om våra sommarkurser Ansök nu

OM ATT ANSÖKA

Efter att du anmält dig får du ett besked om du kommit in eller hamnar på väntelista. Först till kvarn gäller! Vill du ha katalogen hemskickad? Ring då  0485-56 44 00 eller skicka ett mejl till info@olandsfolkhogskola.se. Observera att kurserna vänder sig till vuxna och du måste vara 18 år för att kunna söka till våra sommarkurser.

Alla kurser utom fågelkurserna startar på måndagar kl. 8.30 med fika och introduktion i matsalen, och avslutas med eftermiddagsfika på samma plats kl 14.30 sista kursdagen. Vi har bredvid expeditionen ett stort bibliotek och datorer som alltid finns tillgängliga, samt en butik i vilken du dagtid kan köpa konstnärsmaterial och annan utrustning. Bankkort, eller swish funkar, däremot är vi kontantfria. På kvällarna är vårt café öppet och då finns möjlighet att handla enklare maträtter, smörgåsar etc. Vissa kväller erbjuder vi också kulturaktiviteter som föreläsningar, uppträdanden och quiz.

HITTA HIT

Ölands folkhögskola ligger belägen i en lugn och naturskön omgivning, nära till Stora Alvaret och till Mittlandsskogen, samtidigt bara 20 minuter bilvägen från Kalmar. Två kilometer efter brofästet svänger väg 136 söderut skyltat mot Ottenby och Mörbylånga. Har tar du av och efter fyra kilometer kommer du till Skogsby. Skolan ser du på höger sida om vägen i södra delen av byn. Färdas du kommunalt finns det bussförbindelser från Kalmar (klt.se) med hållplats precis utanför skolan.

VAD BETALAR DU FÖR?

Folkhögskolornas sommarkurser är statsbidragsfinansierade. Det betyder att själva undervisningen är kostnadsfri. Det du betalar för är allt utöver detta: mat (inkl. fika, frukt och snacks som finns tillgängligt utanför måltiderna), material, lokaler, service, utrustning m.m. Du kan välja om du vill bo på internatet eller ej. Betalning sker efter kursslutet via faktura som skickas hem till dig, eller till den adress du angett.

INKVARTERING

Lakan och handduk ingår. Vill du ha toalett och dusch på rummet kostar det 100 kr extra per natt, och du måste kryssa för detta önskemål i anmälningsformuläret. Vi har bara ett begränsat antal rum med toalett och dusch, därför gäller först till kvarn. Vill du komma till skolan en dag tidigare går det bra, kontakta då internatansvarig, helst via e-post till monica.jacobsson@olandsfolkhogskola.se

VIKTIGT OM VÅRA SOMMARKURSER

Flera av våra sommarkurser är mycket eftertraktade, och vi utgår från att du omgående meddelar oss om du tänker avstå din plats vid antagningsbesked. Även du som hamnat på reservplats, men vill avstå denna, måste höra av dig och meddela oss detta skriftligt via brev eller e-post till info@olandsfolkhogskola.se

Ansök nu