Bra att veta om våra sommarkurser
Ansök nu

OM ATT ANSÖKA

Våra kurser är sökbara från och med den 1 december och senaste ansökningsdatum är 10 maj (undantaget våra fågelkurser som genomförs andra tider och har andra sista ansökningsdatum). Vänta dock inte med att söka då kurserna ofta snabbt bli fulla, somliga bara en timme efter att de släppts! Om en kurs blivit fulltecknad och reservlistan blivit lång kan det hända att vi gör så att den inte är sökbar längre. Observera att kurserna vänder sig till vuxna och du måste vara 18 år för att kunna söka till våra sommarkurser.

Kort efter att du ansökt får du en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Först till kvarn gäller, och hamnar du på reservlista meddelas detta! Skulle du efter någon timme inte fått en bekräftelse så beror det vanligen på

  1. ditt mejlprogram har klassat svarsmejlet som skräppost. Kolla i ditt mejlprograms papperskorg eller mapp för skräppost/spam.
  2. du skrev in fel e-post (eller stavade fel) i ansökan.

Har du frågor kring din ansökan så skicka ett mejl till info@olandsfolkhogskola.se. Ett slutligt antagningsbesked och välkomstbrev kan i år dröja ända tills juni. Anledningen till detta är att vi vill kunna ge er så relevant och aktuell information som möjligt avseende våra covidanpassningar och också måste ha en beredskap för sådant vi inte rår över.

Alla kurser utom fågelkurserna startar på måndagar kl. 8.30 med fika och introduktion, och avslutas med eftermiddagsfika senast kl 14.30 sista kursdagen. Vi har bredvid expeditionen ett stort bibliotek och datorer som alltid finns tillgängliga, samt en butik med konstnärsmaterial och annan utrustning. Bankkort, eller swish funkar, däremot är vi kontantfria. På kvällarna är vårt café öppet och då finns möjlighet att handla enklare maträtter, smörgåsar etc. Vissa kväller erbjuder vi också olika aktiviteter – i år med hänsyn till smittoläget.

HITTA HIT

Ölands folkhögskola ligger belägen i en lugn och naturskön omgivning, nära till Stora Alvaret och till Mittlandsskogen, samtidigt bara 20 minuter bilvägen från Kalmar. Två kilometer efter brofästet svänger väg 136 söderut skyltat mot Ottenby och Mörbylånga. Har tar du av och efter fyra kilometer kommer du till Skogsby. Skolan ser du på höger sida om vägen i södra delen av byn. Färdas du kommunalt finns det bussförbindelser från Kalmar med hållplats precis utanför skolan.

VAD BETALAR DU FÖR?

Folkhögskolornas sommarkurser är statsbidragsfinansierade. Det betyder att själva undervisningen är kostnadsfri. Det du betalar för är allt utöver detta: mat (inkl. fika, frukt och snacks som finns tillgängligt utanför måltiderna), material, lokaler, service, utrustning m.m. Du kan välja om du vill bo på internatet eller ej. Betalning sker efter kursslutet via faktura som skickas hem till dig, eller till den adress du angett.

INKVARTERING

Lakan och handduk ingår. Vi har bara ett begränsat antal rum med toalett och dusch på rummet, för dessa kostar det 100 kr extra per natt. Vi försöker i största möjliga mån inkvartera er kursvis, men i slutändan är det även valen av boendestandard som avgör var du hamnar. Vill du komma till skolan en dag tidigare går det bra, kontakta då internatansvarig, helst via e-post till monica.jacobsson@olandsfolkhogskola.se

VIKTIGT OM VÅRA SOMMARKURSER

Flera av våra sommarkurser är mycket eftertraktade, och vi utgår från att du omgående meddelar oss om du tänker avstå din plats vid antagningsbesked. Även du som hamnat på reservplats, men vill avstå denna, måste höra av dig och meddela oss detta skriftligt via brev eller e-post till info@olandsfolkhogskola.se