Bra att veta om våra sommar­kurser
Ansök nu

OM ATT ANSÖKA

Våra kurser publiceras på hemsidan i mitten av november, men blir först möjliga att ansöka till från och med den 1 december kl 8.00.

Först till kvarn gäller, så vänta inte med att söka då kurserna ofta snabbt bli fulla, somliga bara minuter efter att de släppts! Om en kurs blivit fulltecknad och reservlistan är lång kan det hända att vi gör så att den inte är möjlig att ansöka till längre. Observera att kurserna vänder sig till vuxna och du måste vara 18 år för att kunna söka till våra sommarkurser.

Mycket kort efter att du ansökt får du en automatisk bekräftelse på att din ansökan kommit in. Skulle du ännu efter någon timme inte ha fått en bekräftelse så beror det vanligen på att

  1. ditt mejlprogram har klassat svarsmejlet som skräppost. Kolla i ditt mejlprograms papperskorg eller mapp för skräppost/spam.
  2. du skrev in fel e-post (eller stavade den fel) i ansökan.

Du får senare ett mejl med besked om du har plats på kursen eller om du hamnat på reservlistan vartefter ansökningarna behandlas. OBS. På grund av sjukskrivningar är vi försenade i denna process och kommer först kunna börja skicka ut besked i v.51, efter att alla inkomna ansökningar sorterats upp. Har du frågor kring din ansökan så skicka ett mejl till info@olandsfolkhogskola.se.

Ett slutligt antagningsbesked och välkomstbrev kan dröja ända tills mars.

De flesta kurserna startar på måndag kl. 8.30 med fika och introduktion, och avslutas vid lunch på fredag. Undantag är fågelkurserna (maj och oktober) som har lite andra tider.

Vi har bredvid expeditionen ett stort bibliotek och datorer som alltid finns tillgängliga, samt en butik med konstnärsmaterial och annan utrustning. Bankkort, eller swish funkar, däremot är vi kontantfria. På kvällarna är vårt café öppet och då finns möjlighet att handla enklare maträtter, smörgåsar etc. Vissa kväller erbjuder vi också olika aktiviteter.

HITTA HIT

Ölands folkhögskola ligger belägen i en lugn och naturskön omgivning, nära till Stora Alvaret och till Mittlandsskogen, samtidigt bara 20 minuter bilvägen från Kalmar. Två kilometer efter brofästet svänger väg 136 söderut skyltat mot Ottenby och Mörbylånga. Har tar du av och efter fyra kilometer kommer du till Skogsby. Skolan ser du på höger sida om vägen i södra delen av byn. Färdas du kommunalt finns det bussförbindelser från Kalmar med hållplats precis utanför skolan.

VAD BETALAR DU FÖR?

Folkhögskolornas sommarkurser är statsbidragsfinansierade. Det betyder att själva undervisningen är kostnadsfri. Det du betalar för är allt utöver detta: mat (inkl. fika, frukt och snacks som finns tillgängligt utanför måltiderna), material, lokaler, service, utrustning m.m. Du kan välja om du vill bo på internatet eller ej. Betalning sker efter kursslutet via faktura som skickas hem till dig, eller till den adress du angett.

INKVARTERING

Lakan och handduk ingår. Vi har bara ett begränsat antal rum med toalett och dusch på rummet, för dessa kostar det 100 kr extra per natt. Vi försöker i största möjliga mån inkvartera er kursvis, men i slutändan är det även valen av boendestandard som avgör var du hamnar. Vill du komma till skolan en dag tidigare går det bra, kontakta då internatansvarig, helst via e-post till monica.jacobsson@olandsfolkhogskola.se

VIKTIGT OM VÅRA SOMMARKURSER

Flera av våra sommarkurser är mycket eftertraktade, och vi utgår från att du omgående meddelar oss om du tänker avstå din plats vid antagningsbesked. Även du som hamnat på reservplats, men vill avstå denna, måste höra av dig och meddela oss detta skriftligt via brev eller e-post till info@olandsfolkhogskola.se