STICKKURS

1 – 5 juli

Under en härlig sommarvecka på Öland får du chans att fördjupa dig i flera av stickningens olika tekniker.

KURSEN ÄR REDAN FULLTECKNAD OCH RESERVLISTAN LÅNG. VI HAR DÄRFÖR VALT ATT TA BORT KURSEN SOM MÖJLIG ATT ANSÖKA TILL. SKULLE AVHOPP GÖRA ATT RESERVLISTAN KRYMPER AVSEVÄRT ÖPPNAS ANSÖKNINGEN UPP IGEN!

Denna sommarkurs riktar sig till dig som har kommit igång med att sticka och har kommit så långt att du kan sticka räta och aviga maskor, samt till dig som är mer erfaren stickare och vill lära dig lite mer. Samtidigt får du chans att träffa stickare från hela Sverige och byta erfarenheter med andra. Under veckan får du varje dag möjlighet att välja mellan två olika genomgångar, lite mer bastekniker som uppläggningar & avmaskningar, Magic loop samt hur du läser ett mönster och lite mer avancerade tekniker som sticka med mönster på engelska, sticka och klippa och stickade knapphål.

KOSTNAD

4 725. Vill du inte bo på skolan kostar kursen 2 925 kr.

KURSANSVARIGA

Martin Pettersson och Jenny Kedebäck Larsson. Martin kommer från Nybro och har stickat i ungefär 5 år. Han har tidigare varit ledare för stickkurser på Högalids folkhögskola. Jenny bor på landet lite söder om Kalmar med katterna Ture och Majsan. Hon har stickat sedan hon var 8 år och är idag egenföretagare. Under större delen av året håller Jenny stickkurser i Kalmar, online och på andra ställen i landet när hon blir inbjuden.