Praktisk färglära
Ansök nu

PRAKTISK FÄRGLÄRA
19 – 21 JUNI

Hur blandar du färg egentligen?

OBS! KURSEN ÄR REDAN FULLTECKNAD. DET GÅR FORTFARANDE ATT SÖKA TILL DEN, MEN DU KOMMER DÅ HAMNA PÅ RESERVPLATS.

Välkommen till en kurs som hjälper dig att hitta egna strategier för att komma vidare med färg i ditt måleri. Kursen vänder sig till dig som kanske just har börjat måla eller är en bit på väg med några års erfarenhet bakom dig.

Praktisk färglära bygger på enkla övningar, personlig handledning och gemensamma genomgångar och samtal. Förutom att försöka förstå färg genom praktiska övningar så samtalar vi om språket, hur vi pratar om färg, och närmar oss försiktigt formell färgteori. Vi arbetar med akrylfärg. Vi går även igenom grundläggande materiallära om färg, verktyg mm.  Och tittar på relevant litteratur om färg. Vi kommer främst att arbeta inomhus i en av skolans ljusa ateljéer men möjlighet att måla utomhus finns på eftermiddagarna efter avslutade kursmoment.

KOSTNAD

2 750 kr. Bor du inte på skolan kostar kursen 1 890 kr.

KURSANSVARIG

Mats Brate är konstnär och arbetar i sin ateljé i Färjestaden på Öland. Han är utbildad i måleri  på Konstfackskolan. Han har under lång tid varit verksam som pedagog och kursansvarig på konst- och designkurserna på Ölands folkhögskola.