Höstfåglar Se alla bilder

HÖSTFÅGLAR 2-4 OKTOBER

OBS. KURSEN ÄR FULLTECKNAD OCH RESERVLISTAN LÅNG. KURSEN ÄR DÄRFÖR EJ LÄNGRE MÖJLIG ATT SÖKA TILL.

Ett tips till dig som ändå är sugen på kombon Öland och fåglar, är att den ölandsbaserade researrangören AviFauna Naturresor anordnar kortkurser i fågelskådning över helger både på Öland och andra håll i landet. Kolla gärna denna länk!

Oktober är en synnerligen intressant tid för fågelskådare på Öland. Fortfarande finns vissa flyttande häckfåglar kvar, samtidigt som sibiriska häckfåglar passerar Öland under sin flyttning mot vinterkvarteren.

Vi kommer att se många arter (och individer!) av änder, rovfåglar, vadare, måsfågel och tättingar och har god chans att få se sällsyntare gäster också. Vi är ute från morgon till eftermiddag och fokus ligger på artkunskap och flyttfåglars ekologi. Vi kan i nuläget inte utlova boende på skolan då våra långa kurser är igång.

KOSTNAD

1 500 kr. Boende ingår inte i kostnaden. Vi färdas i egna bilar så kostnad för transport till exkursionslokaler tillkommer.

KURSANSVARIG

Pav Johnsson är till vardags lärare i naturkunskap på Ölands folkhögskola och ansvarig för sommarkursverksamheten tillsammans med Pia Lindh. Han är biolog och har varit passionerat intresserad av naturen i hela sitt liv. Pav var redaktör för den prisbelönta boken Ölands fåglar och kom sommaren 2019 ut med Ölands natur – okända och ökända arter. Vid sidan av lärarjobbet leder Pav naturresor  via resebolaget AviFauna Naturresor. Han utsågs 2019 till ”Årets ölänning”, medverkar återkommande som naturexpert i P4 Kalmar och syntes våren 2017 i ”Det stora fågeläventyret” på SVT. På kursen medverkar också läraren och naturguiden Johan Petersson som vid sidan av lärarjobb i Kalmar driver naturturismföretaget Flax naturguidning.