Landskaps­målning
Se alla bilder

LANDSKAPSMÅLNING
24 – 28 JUNI

Måleri ute i det fria – konsten i att se naturens former, valörer och färger.

KURSEN ÄR REDAN FULLTECKNAD OCH RESERVLISTAN LÅNG. VI HAR DÄRFÖR VALT ATT TA BORT KURSEN SOM MÖJLIG ATT ANSÖKA TILL. SKULLE AVHOPP GÖRA ATT RESERVLISTAN KRYMPER AVSEVÄRT ÖPPNAS ANSÖKNINGEN UPP IGEN! MEN LUGN I STORMEN, LÄNGST NED PÅ SIDAN GER VI TVÅ TIPS; SOM SÄKERT UPPSKATTAS!

Denna kurs är att betrakta som en klassiker på Ölands folkhögskola. Vi målar i olja men även akryl går bra. Vi börjar med grunderna. Hur du förbereder paneler, blandar färger samt hanterar penslar och målarmedium. Undervisning bedrivs individuellt varvat med demonstrationer för hela gruppen. Vår bas är inne i ateljén men vi försöker också vara ute så mycket som möjligt. Kostnader för resor till besöksmål och konstnärsmaterial tillkommer.

Utrustningsförslag m.m. skickas till deltagarna före kursstart.

KOSTNAD

4 895 kr. Vill du inte bo på skolan kostar kursen 3 095 kr.

KURSANSVARIG

Konstnär Niklas Elgmo är uppväxt i Kalmar och utbildad i klassiskt måleri vid Swedish Academy of Realist Art i Stockholm samt Florence Academy of Art i Italien. Numera bosatt i Holmetorp på Öland där han också har sin studio, galleri och egen kurslokal. Niklas håller även kurser i samarbete med Galleri Tinnert. Under kursen assisteras Niklas av Emma Tinnert. De har genomfört kurser tillsammans under ett flertal år, framförallt via Galleri Tinnert. Även Emma är konstnär och illustratör bosatt på Öland.

TIPS!

Niklas erbjuder även dessa kurser i klassiskt oljemåleri i samarbete med Galleri Tinnert:
19-21 april • Måla porträtt i olja
13-15 september • Måla landskap i olja
OBS! Dessa kurser är inte kopplade till Ölands folkhögskola utan hålls i en kurslokal på Isola gård, i Holmetorp på mellersta Öland.