LÄRARE

Johanna Karlin

Kursansvarig, Konstskolan II (Tjänstledig ht23)

Är utbildad fri konstnär med Masterexamen från Kungliga konsthögskolan.

Johanna varvar sitt arbete som lärare med sin egen konstnärliga verksamhet som består av utställningar, offentliga uppdrag, samarbetsprojekt, den egna utställningsplattformen UNDANTAGET samt mycket annat. Just nu arbetar hon med den konstnärliga gestaltningen ”Inflyttarna” för NKS/Hagaplan i Stockholm.

I sitt arbete som lärare fokuserar hon mycket på att hjälpa deltagarna att hitta sina egna arbetsmetoder, och att ingjuta mod och tro på sig själv. Som kursansvarig följer hon deltagarna genom året och ansvarar för att varje deltagare kommer lämna kursen med en enorm utvecklingskurva!

www.johannakarlin.se

 

Emelie Carlén

Kursansvarig, Konstskolan II

Utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi, Umeå Konsthögskola och Akademie der bildended der Künste, Wien. Arbetar huvudsakligen med skulptur, video och installation. Har tidigare utbildning som fotograf och konstvetare varav en central del i hennes arbete är researchbaserad. Emelies undervsining fokuserar på att utveckla den konstnärliga processen, genomför varje år en platsspecifik utställning på den gamla sockerfabriken i Mörbylånga och ser till att du som deltagare kommer få ihop en fantastisk portfolio inför ansökningar till konsthögskolor.

www.emeliecarlen.se

Linda Persson

Pronomen hon/henne

Kursansvarig, Konstskolan II (Vikarie ht23)

Linda arbetar i huvudsak genom skulpturala och filmiska processer som bearbetar koloniala grepp av landskap, kropp och språk. Hon har en kandidat-&-masters examen i skulptur /ljud /teori från Chelsea College of Art & Design och Winchester school of Art, Southampton University, England samt ett forskningsår vid Kungliga Konsthögskolan, Stockholm.

Linda har deltagit vid Momentum Biennalen (2017) och inkluderades i boken 100 Sculptors of Tomorrow av förlaget Thames & Hudson (2019). Hon har en bred erfarenhet inom konstvärlden och vid museer där hon har arbetat med pedagogik, som audio-visuell konsult och teknikhantering (Tate, Whitechapel Gallery, IMA Brisbane) och har tidigare undervisat kurser MA (kurator) vid Goldsmiths University, London och Stockholms Universitet.

Vid Ölands Folkhögskola fokuserar Linda på att hjälpa och bredda deltagarnas kunskaper av material processer, introducera olika texter /teorier och få igång bra ateljérutiner för att kunna ta sig an högre utbildning och en kreativ yrkesbana.

www.lcpersson.com

GÄSTLÄRARE

Vi utvecklar hela tiden kursen genom att ta in nya spännande konstnärer som gästlärare. I samband med gemensamma föreläsningar tar du även del av konstnärspresentationer och andra föreläsningar av gästlärare på Konstskolan 1. Vi samarbetar även med Kalmar konstmuseum och du får möjlighet att träffa aktuella utställare.

Läsåret 2023-2024

Årets kursansvarig: Emelie Carlén, Linda Persson och Johanna Karlin

Årets gästlärare: Roberto N Peyre, Karin Lindstén, Hedda Hultman, Eva Rocco Kenell, Anna Pajak, Cristian Quinteros Soto, Sofia Sundberg, Silver Carlsson, Michelangelo Miskulin och Kristina Hjelte. Alla lärare är yrkesverksamma konstnärer.