LÄRARE

Johanna Karlin

Kursansvarig, Konstskolan II

Är utbildad fri konstnär med Masterexamen från Kungliga konsthögskolan.

Johanna varvar sitt arbete som lärare med sin egen konstnärliga verksamhet som består av utställningar, offentliga uppdrag, samarbetsprojekt, den egna utställningsplattformen UNDANTAGET samt mycket annat. Just nu arbetar hon med den konstnärliga gestaltningen ”Inflyttarna” för NKS/Hagaplan i Stockholm.

I sitt arbete som lärare fokuserar hon mycket på att hjälpa deltagarna att hitta sina egna arbetsmetoder, och att ingjuta mod och tro på sig själv. Som kursansvarig följer hon deltagarna genom året och ansvarar för att varje deltagare kommer lämna kursen med en enorm utvecklingskurva!

www.johannakarlin.se

 

Emelie Carlén

Kursansvarig, Konstskolan II

Utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi, Umeå Konsthögskola och Akademie der bildended der Künste, Wien. Arbetar huvudsakligen med skulptur, video och installation. Har tidigare utbildning som fotograf och konstvetare varav en central del i hennes arbete är researchbaserad. Emelie har huvudansvar för du som deltagare kommer få ihop en fantastisk portfolio.

 

GÄSTLÄRARE

Vi utvecklar hela tiden kursen genom att ta in nya spännande konstnärer som gästlärare. I samband med gemensamma föreläsningar tar du även del av konstnärspresentationer och andra föreläsningar av gästlärare på Konstskolan 1. Vi samarbetar även med Kalmar konstmuseum och du får möjlighet att träffa aktuella utställare.

Läsåret 2021-2022

Årets kursansvarig: Johanna Karlin

Årets gästlärare: Sofia Sundberg, Emelie Carlén, Thomas Elovsson, Diana Agunbiade-Kolawole, Eva Rocco Kenell, Kristina Hjelte, Carl-Oskar Jonsson, Agnes Mohlin, Emmeli Person, Sebastian Dahlqvist, och Richard Krantz,. Alla lärare är yrkesverksamma konstnärer.