Om ansökan till Konstskolan II
Se alla bilder Ansök nu

SÖK TILL KONSTSKOLAN II

Kul att du är intresserad av att söka till Konstskolan! Här berättar vi lite mer om hur en ansökning går till.

Det är enkelt – för att ansöka behöver du fylla i en ansökningsblankett, bifoga några dokument och skicka med arbetsprover. Du skickar din ansökan digitalt via vår ansökningsblankett på hemsidan.

I ansökan ska ingå:

Ansökningsblankett

Kopior av betyg

CV

Arbetsprover

Personligt brev

ARBETSPROV

Vi är nyfikna på vad du gjort innan! Du ansöker digitalt och skickar med en dokumentation av dina egna arbeten i form av 5 – 10 sidor kompletterade med information om originalets storlek och material, om det går. Du kan söka med teckningar, målningar, skulpturer, installationer, performance, dans, text, foto eller något helt annat annat spännande som intresserar dig. 

Digital ansökan online:
Du söker genom att fylla i ansökningsblanketten. Lägg alla arbetsprov och ditt CV i en PDF-fil och bifoga ansökan. Namnge PDF-filen med ditt namn. Bifoga även betygskopior och personligt brev. Inför läsåret 2024-25 vill vi ha din ansökan senast 21/5.

ANSÖK SENAST 21 maj 2024

Om du sedan behöver komplettera din ansökan med tex senaste betyget eller ytterligare arbetsprover kan du skicka ytterligare ett brev eller maila detta till info@olandsfolkhogskola.se  Skriv tydlig avsändare och komplettering i ämnesfältet.

ANTAGNING

Antagningsbesked kommer senast två veckor efter sista ansökningsdag. Om du inte skulle bli antagen till kursen så hamnar du på vår reservlista. Du får då besked om vilken plats du har på reservlistan och då kan du bestämma om du vill stå kvar eller inte.

HUR GÅR ANTAGNINGEN TILL?

Vi som arbetar på Konstskolan kommer att titta på arbetsproverna, diskutera, läsa de personliga breven och därefter göra en bedömning om vilka som kan antas till kurserna. Vid antagningen bedömer vi dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen utifrån det vi ser i din ansökan.

VILL DU VETA MER?

Om du har frågor om ansökan eller arbetsprover kan du kontakta:

Emelie Carlén emelie.carlen@olandsfolkhogskola.se

Johanna Karlin johanna.karlin@olandsfolkhogskola.se