Om ansökan till Konstskolan II thumbAnsök nu

ANSÖK TILL KONSTSKOLAN II

Kul att du är intresserad av att söka till Konstskolan! Här berättar vi lite mer om hur en ansökning går till.

Det är enkelt – för att ansöka behöver du fylla i en ansökningsblankett, bifoga lite dokument och skicka med arbetsprov.

Förlängd ansökningsperiod t.o.m 27/6

Du har möjlighet att söka till konstskolan II under sommaren t.o.m 20190627.

 ANSÖKAN

Antingen kan du skriva ut hemma och skicka med posten eller ansöka online, dvs skicka allt digitalt.

I ansökan ska ingå:

Ansökningsblanlett
Kopior av betyg
CV
Arbetsprover
Personligt brev

ARBETSPROV

Vi är nyfikna på vad du gjort innan! Skicka med en dokumentation av dina egna arbeten i form av 5 – 10 foton eller utskrifter kompletterade med information om originalens storlek och material, om det går. Teckningar, målningar, grafisk design, foto eller något annat spännande. Inför läsåret 2019-20 vill vi ha din ansökan senast 23/5.
Vi ser helst att du skriver ut själv, då har du kontroll t.ex kontroll på färgkvalitet och skickar det:

Med Posten:

Skriv ut Ansökningsblankett, kopior av betyg, CV, personbevis och personligt brev.

Skriv ut dina arbetsprover hemma i max A3. Om du vill kan du montera dem på en kartong A3, då är det lättare att hantera. Komplettera med beskrivning av originalens material och mått. Skriv ditt namn på alla dokumenten.

Ansökning och arbetsprov som skickas med post sänds till:

Ölands folkhögskola
Konstskolan
Skogsby 114
386 93 Färjestaden.

Digital ansökan online:

Lägg alla arbetsprov och ditt CV i en PDF-fil och bifoga ansökan.  Bifoga även personbevis, betygskopior och personligt brev.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN OCH DINA ARBETSPROVER SENAST 23/5 2019

Om du sedan behöver komplettera din ansökan med tex senaste betyget eller ytterligare arbetsprover kan du skicka ytterligare ett brev eller maila detta till info@olandsfolkhogskola.se  Skriv tydlig avsändare och komplettering i ämnesfältet.

ANTAGNING

Antagningsbesked kommer senast två veckor efter sista ansökningsdag, dvs 7 juni. Om du inte skulle bli antagen till kursen så hamnar du på vår reservlista. Du får då besked om vilken plats du har på reservlistan och då kan du bestämma om du vill stå kvar eller inte.

HUR GÅR DET TILL?

Vi som arbetar på Konstskolan kommer att titta på arbetsproverna, diskutera, läsa de personliga breven och därefter göra en bedömning om vilka som kan antas till kurserna. Vid antagningen bedömer vi dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen utifrån det vi ser i din ansökan.

ATT TÄNKA PÅ

Skriv ditt namn på alla bilagor. Material som skickats med brev återsändes endast om din försändelse innehåller ett frankerat och adresserat C3 kuvert för återsändning.

VILL DU VETA MER?

Om du har frågor om ansökan eller arbetsprover kan du kontakta:

Johanna Karlin
johanna.karlin@olandsfolkhogskola.se

thumbAnsök nu