En utställning i det offentliga rummet ‚Äì VAD DET NU ÄR FÖR NÅGOT?

Konstskolan II avslutar sin avgångsutställning med att delta med ett ett nytt verk i sommarens nya utställning. Missa inte Emmeli Perssons performance 12.00 lördagen den 19 maj.

Efter internationell konferens och workshop med konstnären och curatorn Vladimir Us från Moldavien har delar av klassen skapat ett nytt fantastiskt verk med flera delar. Uppståndelsen lär inte vänta på sig! 

Deltagande konstnärer:  Heath Bunting, Klas Eriksson, Calle Holck, Gustav Hellberg, Ingela Ihrman,Johanna Karlin, Emmeli Person, Jörgen Platzer, Kris Zwirblis och Vladimir US m fl.  

Dessutom deltar elever från Ölands konstskola II i ett offentligt samarbetsprojekt  

Plats: skiftande platser i Kalmar

En utställning i det offentliga rummet ‚Äì VAD DET NU åÑR FÖR NÅGOT?Handlar om att testa och pröva den sfären som vanligtvis betecknas som det offentliga rummet, men vad är det egentligen? När man i Sverige diskuterar konst i det offentliga rummet syftar man på permanenta konstverk, gärna placerade utomhus, som i rondeller. Men de offentliga gemensamma rummen kan också vara bibliotek och museer, privata shopping gallerier eller referera till media och den digitala sfären. Under vilka betingelser fungerar konst i dessa skiftande sammanhang.Utställningen har som syfte att utifrån de förutsättningar som ges i Kalmar ställa frågor om konstens möjligheter i den offentliga sfären.  Vissa verk kommer att vara osynliga, andra saker kommer inte att kännas igen som konst. Några bidrag varar bara några minuter, andra pågår hela sommaren.  En utställning i det offentliga rummet ‚Äì VAD DET NU åÑR FÖR NÅGOT? är en del av Art Line, ett internationellt konstprojekt som pågår 2011  ‚Äê2013. 14 partners från fem länder är involverade frånSouth Baltic regionen.