LÄRARE PÅ SCENKONSTSKOLAN

JOHAN BERNANDER

Kursansvarig för årskurs II – lärare i scenframställning.

Regissör och dramatiker med snart 40 år inom teatern. Gick teaterhögskolan i Malmö 1977-1980. Arbetade som skådespelare mellan 1980-1990, mellanlandade som dramaturg ett par år, gick Dramatiska Institutets regilinje 1992-1995 och har därefter gjort ca 50 uppsättningar och skrivit ett tiotal pjäser. Har arbetat på många länsteatrar, inte minst Regionteatern Blekinge-Kronoberg där han också var teaterchef under tre år 2004-2007. Hans uppsättning av Andrejs längtan av Barbro Lindgren och Georg Riedel fick Prix d ́Assitej 2001 för årets bästa barnföreställning i Sverige. Han har regisserat slutproduktioner på Teaterhögskolorna både i Malmö och Stockholm. De senaste åren främst verksam på Stadra Teater www.stadrateater.se (10 uppsättningar, 4 egna pjäser) och Ölands Dramatiska Teater www.olandsdramatiska.se (6 uppsättningar, 2 egna pjäser). Brinner för barnteater som konst och för skådespelarens process i uppsättningen.

 

MIA NILSSON

Kursansvarig för årskurs I – lärare i scenframställning.

Skådespelare, regissör, sångerska och kompositör med 40 års erfarenhet av det sceniska arbetet. Tidigare anställningar och frilansuppdrag på bl a Norrbottensteatern, Örebro länsteater, Riks, Teater Martin Mutter i Örebro, Teater Scratch i Luleå. Utbildad på Teaterhögskolans skådespelarutbildning i Stockholm 84-87. Är från början dansare, och har en bred erfarenhet av musikteater i större och mindre sceniska sammanhang. Har tidigare varit gästpedagog på Teaterhögskolan i Luleå. Brinner för den självständige scenaktören, den kreativa ensemblen och mötet mellan scenkonstens olika uttrycksformer.

 

MARIE THUNBORG

Lärare i dans och koreografi.
Marie har utbildat sig på Danshögskolan inom flera olika dansgenrer som Modern & nutida dans, Jazzdans, akrobatik och Streetdance. Hon har medverkat i Uppsala dansteater och deltagit i flera föreställningar. Undervisat i kreativ dans på Linnéunivesitetet och arbetar nu också på Kulturskolan i Kalmar.

 

ROB EASLEY

Lärare i musik och studioteknik för årskurs I.

Jazzgitarrist med en 30-årig musikkarriär bakom sig som har inkluderat arbete som en artist, kompositör, arrangör, producent, skådespelare, musikregissör och pedagog. Sedan sin studier på St. Francis Xavier University (Nova Scotia, Kanada) har Rob turnerat runt om i världen och utfört i olika musikaliska sammanhang. Har jobbat och bott i Kanada, New York, Japan och Holland, för närvarande bor och lär han musik i Kalmar, Sverige och utförs regelbundet.

 

THOMAS HERTZMAN

Lärare i ensemblesång för årskurs I.
Utbildad pedagog och även arrangör och konstnärlig ledare för ”Månkören”. Thomas har en bred repertoarkänsla och är van att gestalta med musik. Han är också lärare och kursansvarig på kursen ”Musik på scen” vid Högalids Folkhögskola.

 

SARA DANHEDEN

Lärare i sång för årskurs I.

Sångpedagog, undervisar på Scenkonstskolan med individuella sånglektioner och masterclass. Sara är också lärare på kursen ”Sång & Komp” på Högalids Folkhögskola samt undervisar i sång på Kulturskolan i Kalmar.

 

GÄSTLÄRARE UNDER ÅREN

Ett urval av många gästlärare som deltagit i workshops eller medverkat under längre perioder:

Gunilla Orvelius / Scenframställning
Ulrika Ellemark / Scenframställning
Isabell Ström / Scenframställning

Rebecca Yates / Dans

Josefin Andersson / Clownteknik

Anna Brewitz Kellander / Individuell sång
Anna Persson / Individuell sång
Emma Cervin / Individuell sång
Helena Martinsson / Individuell sång

Joachim Sandberg / Dans
Emma Ludvigsson / Individuell sång
Anette Norberg / Scenframställning
Sarah Broberg / Scenframställning & rörelseteknik
Petra Quist / Andningsteknik, textinterpretation
Ulla Tylén / Scenframställning & rörelseteknik
Christer Flodin / Projekt & Storytelling
Carolin Rendahl / Scenframställning
Cecilia Åslund / Sång
Anders Granström / Storytelling
Karin Bergstrand / Clownteknik
Nalle Laanela / Clownteknik

 

thumbAnsök nu