Utbilda dig inom dokumentärfilm

UTBILDA DIG INOM DOKUMENTÄRFILM

Vill du göra så mycket film du bara orkar och hinner? På vår dokumentärfilmskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet runt. Här får du möjlighet att bli riktigt bra på något du brinner för, under ett intensivt år.

Största delen av kursen Dokumentärfilm arbetar du med olika filmprojekt och här får du utveckla ditt eget sätt att berätta. Mellan de längre projekten har vi workshops med Sveriges bästa filmare i olika ämnen som regi, foto, ljud, klippning, intervjuteknik och projektutveckling.

Vi ser film som ett lagarbete och under projekten arbetar du oftast tillsammans med en kurskamrat. De färdiga filmerna liksom processen dit utvärderas gemensamt.

Kursen startar 16 augusti 2021 och slutar 27 maj 2022. Ansök senast den 28 april!

SÅ HÄR ARBETAR VI PÅ DOKUMENTÄRFILMSKOLAN

Vi filmar med Canon C100 kameror och redigerar på Macdatorer. Det är bra om du har förkunskaper men det viktiga är att du verkligen vill berätta med film. Att du är sugen och pepp på dokumentärfilm!

Titta gärna på filmer som våra kursdeltagare gjort för att få en idé om vad du kan göra på kursen. Läs också deras egna berättelser om Dokumentärfilmskolan.

PRAKTISK OCH TEORETISK DOKUMENTÄRFILMSKOLA

Projektarbetet varvas med teori och praktiska övningar i form av olika workshops. Vi ser film för att få inspiration och du får också lära dig om dokumentärfilmens historia. Under året på Dokumentärfilmskolan stöttar och hjälper vi dig att utveckla idéer, genomföra research, filma och redigera.

LÄR DIG DOKUMENTÄRFILM FRÅN PROFFSEN

Under utbildningen Dokumentärfilm får vi besök från gästlärare, som alla jobbar med film och dokumentärfilm. Tillsammans har vi workshops i olika ämnen som foto, ljud, klippning, intervjuteknik, regi, gestaltning och projektutveckling. Vi samarbetar med Konstskolan och åker bland annat till Tempo dokumentärfestival i Stockholm.

Alla dina lärare är också själva yrkesverksamma filmare och fotografer, lär känna dem här.

FÅ TILLGÅNG TILL VÄLUTRUSTADE LOKALER

Du får tillgång till både grupprum och ett större klassrum för ditt kreativa arbete. Dokumentärfilmskolan har dessutom sin egen visningslokal och elva redigeringar. På skolan finns även ljudstudio, bibliotek, verkstäder, ateljéer och butik med konstnärsmaterial. Vi har trådlös uppkoppling till internet och till skolans nätverk i alla arbetslokaler och elevbostäder. Här kan du se mer av våra lokaler och utrustning.

ANSÖKAN SENAST DEN 28 april

Kursen startar 16 augusti 2021 och slutar 27 maj 2022. Vi vill ha din ansökan senast den 28 april. Här hittar du all info om hur du söker.

HÖR AV DIG MED FRÅGOR!

Vill du veta mer om kursen, är du varmt välkommen att höra av dig till kursansvarig lärare  Amra Heco.

Amra Heco: 070-7916058 eller amra.heco@olandsfolkhogskola.se