Utbilda dig inom dokumentärfilm

UTBILDA DIG INOM DOKUMENTÄRFILM

Vill du göra så mycket film du bara orkar och hinner? På vår dokumentärfilmskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet runt. Här får du möjlighet att bli riktigt bra på något du brinner för, under ett intensivt år.

Största delen av kursen Dokumentärfilm arbetar du med olika filmprojekt och här får du utveckla ditt eget sätt att berätta. Mellan de längre projekten har vi workshops med Sveriges bästa filmare i olika ämnen som regi, foto, ljud, klippning, intervjuteknik och projektutveckling.

Vi ser film som ett lagarbete och under projekten arbetar du oftast tillsammans med en kurskamrat. De färdiga filmerna liksom processen dit utvärderas gemensamt.

Kursen löper under ett läsår och startar i augusti och slutar i maj varje år. Vi tar emot ansökningar från februari till april.

SÅ HÄR ARBETAR VI PÅ DOKUMENTÄRFILMSKOLAN

Vi filmar med Canon C100 kameror och redigerar på Macdatorer i programmet Premiere Pro. Det är bra om du har förkunskaper men det viktiga är att du verkligen vill berätta med film. Att du är sugen och pepp på dokumentärfilm!

PRAKTISK OCH TEORETISK DOKUMENTÄRFILMSKOLA

Projektarbetet varvas med teori och praktiska övningar i form av olika workshops. Vi ser film för att få inspiration och du får också lära dig om dokumentärfilmens historia. Under året på Dokumentärfilmskolan stöttar och hjälper vi dig att utveckla idéer, genomföra research, filma, redigera och förbereda dej för att nå ut med din film.

LÄR DIG DOKUMENTÄRFILM FRÅN PROFFSEN

Under utbildningen Dokumentärfilm får vi besök från gästlärare, som alla jobbar med film och dokumentärfilm. Tillsammans har vi workshops i olika ämnen som foto, ljud, klippning, intervjuteknik, regi, gestaltning, projektutveckling och distribution. Under året åker vi bland annat till Tempo dokumentärfestival i Stockholm.

Alla dina lärare är också själva yrkesverksamma filmare, lär känna dem här.

FÅ TILLGÅNG TILL VÄLUTRUSTADE LOKALER

Du får tillgång till både grupprum och ett större klassrum för ditt kreativa arbete. Dokumentärfilmskolan har dessutom sin egen visningslokal i form av en bio och åtta redigeringar med höj- och sänkbara skrivbord. På skolan finns även ljudstudio, bibliotek, verkstäder, ateljéer och butik med konstnärsmaterial. Vi har trådlös uppkoppling till internet och till skolans nätverk i alla arbetslokaler och elevbostäder.

ANSÖKAN ÖPPNAR I FEBRUARI

Kursen löper under ett läsår och startar i augusti och slutar i maj varje år. Vi tar emot ansökningar från februari till april. Här hittar du all info om hur du söker.

HÖR AV DIG MED FRÅGOR!

Vill du veta mer om kursen, är du varmt välkommen att höra av dig till kursansvariga lärare Anna Person och Anna Klara Åhrén.

Anna Klara Åhrén: 072-2447131 eller annaklara.ahren@olandsfolkhogskola.se

Anna Person: 073-5602415 eller anna.persson@olandsfolkhogskola.se