Om ansökan till Dokumentärfilmskolan
Ansök nu

Kul att du är intresserad av att söka till Dokumentärfilmskolan!

Här berättar vi lite mer om hur du ansöker.

Det är enkelt – för att ansöka behöver du fylla i en ansökningsblankett, bifoga lite dokument och skicka med arbetsprov.

ANSÖKAN

Antingen kan du ansöka online eller så skickar du in en ansökningsblankett till oss. Tillsammans med din ansökan behöver du skicka med:

Kopior av betyg och anställningar
Ett brev där du berättar lite om vem du är och varför du vill gå hos oss
CV
Synopsis till en dokumentärfilm
Övriga arbetsprover i form av film (om du har några)

SYNOPSIS

Skriv ett synopsis, dvs en skiss till en dokumentärfilm du skulle vilja göra. Bry dig inte om vad den skulle kosta eller om den är möjlig att genomföra. Det viktiga är att du skriver vad den ska handla om  och varför du vill göra just den här filmen. OBS! Det handlar inte ett projekt som du ska genomföra här på kursen utan om ett drömprojekt.

Om du skickar in en ansökan online måste du komplettera med kopior av betyg, personbevis, personligt brev, CV, synopsis och eventuellt arbetsprov. Du kan bifoga dokumenten som filer på ansökningssidan eller skicka bilagorna med posten i ett separat brev. Föredrar du kan du skicka in hela din ansökan per post.

Ansökningsblankett och arbetsprov som skickas med post sänds till:
Ölands Folkhögskola
Dokumentärfilmskolan
Skogsby 144
386 93 Färjestaden

SISTA ANSÖKNINGSDAG ÄR 15 APRIL 2024

Vi kallar ett antal personer till videosamtal under v. 17 och v.18 och ni får antagningsbesked senast den 17 maj. Vi ringer upp dig så snart uttagningen är klar. Om du inte skulle bli antagen till kursen så hamnar du på vår reservlista. Du får då veta vilken plats du har på reservlistan och då kan du bestämma om du vill stå kvar eller ej.

ATT TÄNKA PÅ

Skriv ditt namn på alla bilagor
Material som skickats med brev återsändes endast om din försändelse innehåller ett frankerat och adresserat C3 kuvert för återsändning

Vill du veta mer?

Om du har frågor om ansökan eller arbetsprover kan du kontakta:

Anna Persson: 073-5602415,  anna.persson@olandsfolkhogskola.se

Anna Klara Åhrén: 072-2159776, annaklara.ahren@olandsfolkhogskola.se

Välkommen med din ansökan!