Filmer av kursdeltagare
Se alla bilder Ansök nu

FILMER AV KURSDELTAGARE

”Under året producerar våra deltagare flera olika kortfilmer. Här är några från tidigare år. För att se flera gå in på vår www.vimeo.com/dokumentarfilmskolan.”

 

FREKVENSER

En film av Isak Åslund gjord under projektet ”Stillbildsfilmen” på Ölands dokumentärfilmskola 2014.

 

DEN LÅNADE STADEN

Den lånade staden (La ciudad prestada) är en film av Annika von Sydow som gjordes under projektet Fria filmen på Ölands dokumentärfilmskola 2018.

”Barer som aldrig stänger, stranden och ett rikt kulturliv lockar turister världen över till Barcelona. Internationella teletjänst företag startar och stängs ned. Möhippor och svensexor arrangeras på den stora gågatan La Rambla. Människor kommer och går. För många är Barcelona en stad i ständig rörelse. Men hur påverkas egentligen lokalinvånarna av denna enorma turistvåg? I den här socialpolitiska kortfilmen får vi höra fyra olika intervjugrupper prata om turismen i Barcelona.”

 

FLICKA

En film av Maja Nilsson och Mimmi Virtanen, gjord under projektet Fria filmen på Ölands dokumentärfilmskola 2018.

”I en konstruerad verklighet av frigörelse, punk och smärta gestaltas flickors vittnesmål av män på en scen. Berättelser som sägs högt för första gången. Tas en flickas historia på större allvar när den berättas av en man?”

 

DÅ ÅKER VI

En film av Alva Hallerström och Elias Bergbom gjord under projektet ”personporträtt” på Ölands dokumentärfilmskola 2017.

 

https://vimeo.com/325378951

BÄTTRE ÄN FRUKOST

En film om vinterbadare av Stefan Lundstedt och Mimmi Virtanen gjord under projektet ”Cinema Direct” på Ölands dokumentärfilmskola 2018.

 

EN VÄRLD SOM FÄRGAS RÖD

Ida Lageviks slutprojekt ”fria filmen” från våren 2017.

“En värld som färgas röd” är Nioosha Shams text om sin barndom och uppväxt i ett hem som var långt ifrån tryggt. Texten handlar om hennes pappa som misshandlat hennes mamma under stor del av uppväxten. Texten bearbetar Niooshas egna tankar och känslor kring det hela. Min film ska baseras på denna text. Jag vill göra den här filmen för att jag tror misshandel i hemmet är vanligare än vad man vill tro. Min film kan i bästa fall lämna rum för diskussion kring hur man ska förbygga att detta inte ska hända. Men det är också en vacker, poetisk, personlig text som jag vill sprida och berätta. Det är en viktig text.

 

KVINNOHIMLEN

En essäfilm från våren 2018 av Mimmi Virtanen.

 

DIRTY TALK (TRAILER)

En kortfilm av Robin Ibanez, Jonathan Heinius & Maya Ramsey från 2016.

I en shibari-akt blir Johanna hårt bunden. Kroppen lämnar marken och hon blir hängande i luften. Det är smärtsamt och plågsamt att bevittna, men samtidigt stillsamt och vackert. Om ömheten och lusten i kontrast till det underdåniga lidandet.

 

BLÅST

Filmen Blåst är Julia Hodell Westmans slutprojekt ”fria filmen” från våren 2017.

I rummet där alla ytor är rosa möter vi en poserande kropp som ständigt är i rörelse. Tuggummit är utprintat och upptejpat på den röda vadderade jackans rygg. Är bubblan en del av rummet eller lungorna som luften den fylls av kommer ifrån? Vad tillhör den när bubblan är spräckt och faller ned på golvet som den klibbas ihop med?

 

DESNUDO

Desnudo är Robin Ibanez slutprojekt ”fria filmen” från våren 2016.

 

WUNDERBAUM

Wunderbaum är en observerande dokumentär ”cinema direct” gjord av Max Hirsch och Robin Ibanez 2016.

 

SATANIST, KONSTIG OCH YTLIG

Satanist, konstig och ytlig är Viktoria Mobergs slutprojekt ”fria filmen” från 2016.

 

VAR DET BRA SÅ?

Var det bra så? är en hybridfilm av Joar Jansson, Julia Hodell Westman och Sandra Schmidt från 2017.

 

LUFTSLOTT

Luftslott är en stillbildsfilm av Joel Viklund Ambramsson från 2016.