Dokumentärfilm­skolan: årets bästa filmskola

Årets Bästa Filmskola!

I slutet av skolåret är vår största önskan att kursens deltagare ska att känna sig nöjda över sitt år med oss. Att de känner sig berikade med nya insikter, kunskaper och vänskap som de kommer att minnas och ha för resten av livet. Därför blev vi överlyckliga och tacksamma när det oväntade beskedet kom om att vår filmutbildning har blivit utvald till den bästa i landet av Sveriges Kortfilmfestival 2020.

Motiveringen lyder:

SKFFs utmärkelse ”Årets Bästa Filmskola” går härmed till en dokumentär filmutbildning på en folkhögskola som har en lång tradition av att arbeta med bildning, engagemang och samhällsförändring. Skolans fokus är hållbarhet och folkbildning i sin renaste form och rätten att uttrycka sig konstnärligt genom film är utgångspunkten i deras filmutbildning. Genom att där utöver värna om alla människors lika värde och att alla har en berättelse gör Ölands folkhögskola till en samtida intressant och stark filmisk röst att räkna med.

Juryns motivering är också en bekräftelse på att en bra utbildning kan bara finnas och frodas på en skola som har ett genuint engagemang för både människor och miljön. Därför delar vi detta pris inte bara med våra andra syskonutbildningar, dokumentärfilm distans och filmkursen, utan med alla de ca 250 deltagare och personal som dagligen gör sitt yttersta för att  genom vår skola skapa en bättre plats på jorden.

Ps. det har varit också härligt att hela regionen har firat detta med oss genom olika medier. Här är ett fint reportage av SVT: https://www.svt.se/nyheter/olandsfolkhogskolan-dokumentarutbildning-utsetts-till-sveriges-basta-filmskola

Läs mer Bästa Filmskolan SKFF 2020