LÄRARE PÅ SCENKONSTSKOLAN

MIA NILSSON

Kursansvarig för årskurs I.
Skådespelare, regissör och kompositör med lång erfarenhet från bl a Norrbottensteatern, Örebro länsteater, Riks, Teater Martin Mutter i Örebro. Utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Är från början dansare, och har en bred erfarenhet av musikteater i större och mindre sceniska sammanhang. Har tidigare varit gästpedagog på Teaterhögskolan i Luleå. Lärare i scenframställning och rörelse.

 

JOHAN BERNANDER

Kursansvarig för årskurs II.
Regissör och dramatiker med snart 40 år inom teatern. Gick teaterhögskolan i Malmö 1977-1980. Arbetade som skådespelare mellan 1980-1990, mellanlandade som dramaturg ett par år, gick Dramatiska Institutets regilinje 1992-1995 och har därefter gjort ca 50 uppsättningar och skrivit ett tiotal pjäser. Har arbetat på många länsteatrar, inte minst Regionteatern Blekinge-Kronoberg där han också var teaterchef under tre år 2004-2007. Hans uppsättning av Andrejs längtan av Barbro Lindgren och Georg Riedel fick Prix d ́Assitej 2001 för årets bästa barnföreställning i Sverige. Han har regisserat slutproduktioner på Teaterhögskolorna både i Malmö och Stockholm. Brinner för barnteater som konst och för skådespelarens process i uppsättningen. De senaste åren främst verksam på Stadra Teater www.stadrateater.se (10 uppsättningar, 4 egna pjäser) och Ölands Dramatiska Teater www.olandsdramatiska.se (6 uppsättningar, 2 egna pjäser).

 

MARIE THUNBORG

Lärare i dans och koreografi.
Marie har utbildat sig på Danshögskolan inom flera olika dansgenrer som Modern & nutida dans, Jazzdans, akrobatik och Streetdance. Hon har medverkat i Uppsala dansteater och deltagit i flera föreställningar. Undervisat i kreativ dans på Linnéunivesitetet och arbetar nu också på Kulturskolan i Kalmar.

 

THOMAS HERTZMAN

Lärare i ensemblesång för årskurs I.
Utbildad pedagog och även arrangör och konstnärlig ledare för ”Månkören”. Thomas har en bred repertoarkänsla och är van att gestalta med musik. Han är också lärare och kursansvarig på kursen ”Musik på scen” vid Högalids Folkhögskola.

 

KARIN PETERSSON

Lärare i sång för årskurs I. Under året 2018-2019 är Karin barnledig.
Sångpedagog, undervisar på Scenkonstskolan med individuella sånglektioner och masterclass. Karin är också kursansvarig lärare på kursen ”Sång & Komp” på Högalids Folkhögskola.

GÄSTLÄRARE UNDER ÅREN

Ett urval av många gästlärare som deltagit i workshops eller medverkat under längre perioder:

Gunilla Orvelius / Scenframställning
Ulrika Ellemark / Scenframställning
Isabell Ström / Scenframställning

Rebecca Yates / Dans

Josefin Andersson / Clownteknik

Anna Brewitz Kellander / Individuell sång
Anna Persson / Individuell sång
Emma Cervin / Individuell sång
Helena Martinsson / Individuell sång

Joachim Sandberg / Dans
Emma Ludvigsson / Individuell sång
Anette Norberg / Scenframställning
Sarah Broberg / Scenframställning & rörelseteknik
Petra Quist / Andningsteknik, textinterpretation
Ulla Tylén / Scenframställning & rörelseteknik
Christer Flodin / Projekt & Storytelling
Carolin Rendahl / Scenframställning
Cecilia Åslund / Sång
Anders Granström / Storytelling
Karin Bergstrand / Clownteknik
Nalle Laanela / Clownteknik

thumbAnsök nu