LÄRARE PÅ SCENKONSTSKOLAN

MIA NILSSON

Kursansvarig för årskurs I – lärare i scenframställning.

Skådespelare, regissör, sångerska och kompositör med 40 års erfarenhet av det sceniska arbetet. Tidigare anställningar och frilansuppdrag på bl a Norrbottensteatern, Örebro länsteater, Riksteatern, Teater Martin Mutter i Örebro, Teater Scratch i Luleå. Drivit och producerat egna och andras projekt. Utbildad på Teaterhögskolans skådespelarutbildning i Stockholm 84-87. Är från början dansare, och har en bred erfarenhet av musikteater i större och mindre sceniska sammanhang. Har tidigare varit gästpedagog på Teaterhögskolan i Luleå. Brinner för den självständige scenaktören, den kreativa ensemblen och mötet mellan scenkonstens olika uttrycksformer.

 

JOHAN BERNANDER

Kursansvarig för årskurs II – lärare i scenframställning.

Regissör och dramatiker med snart 40 år inom teatern. Gick teaterhögskolan i Malmö 1977-1980. Arbetade som skådespelare mellan 1980-1990, mellanlandade som dramaturg ett par år, gick Dramatiska Institutets regilinje 1992-1995 och har därefter gjort ca 50 uppsättningar och skrivit ett tiotal pjäser. Har arbetat på många länsteatrar, inte minst Regionteatern Blekinge-Kronoberg där han också var teaterchef under tre år 2004-2007. Uppsättningen av Andrejs längtan av Barbro Lindgren och Georg Riedel fick Prix d ́Assitej 2001 för årets bästa barnföreställning i Sverige. Har regisserat slutproduktioner på Teaterhögskolorna både i Malmö och Stockholm. De senaste åren främst verksam på Stadra Teater www.stadrateater.se (10 uppsättningar, 4 egna pjäser) och Ölands Dramatiska Teater www.olandsdramatiska.se (6 uppsättningar, 2 egna pjäser). Brinner för barnteater som konst och för skådespelarens process i uppsättningen.

 

MARIE THUNBORG

Lärare i dans och koreografi.

Utbildad på Danshögskolan inom flera olika dansgenrer som Modern & nutida dans, Jazzdans, akrobatik och Streetdance. Har medverkat i Uppsala dansteater och deltagit i flera föreställningar. Undervisat i kreativ dans på Linnéunivesitetet och arbetar nu också på Kulturskolan i Kalmar.

ROB EASLEY

Lärare i musik och studioteknik för årskurs I.

Jazzgitarrist med en 30-årig musikkarriär bakom sig som har inkluderat arbete som en artist, kompositör, arrangör, producent, skådespelare, musikregissör och pedagog. Har sedan sin studier på St. Francis Xavier University (Nova Scotia, Kanada) turnerat runt om i världen och arbetat i och med olika musikaliska sammanhang. Har jobbat och bott i Kanada, New York, Japan och Holland. Arbetar nu som musikpedagog även på Högalids folkhögskola, och är regelbundet själv verksam som musiker.

 

THOMAS HERTZMAN

Lärare i ensemblesång för årskurs I.

Utbildad pedagog och även arrangör och konstnärlig ledare för Månkören. Har en bred repertoarkänsla och är van att gestalta med musik. Är också lärare och kursansvarig på kursen Musik på scen vid Högalids Folkhögskola.

 

SARA DANHEDEN

Lärare i sång för årskurs I.

Sångpedagog, undervisar på Scenkonstskolan med individuella sånglektioner och masterclass. Är också lärare på kursen Sång & Komp på Högalids Folkhögskola samt undervisar i sång på Kulturskolan i Kalmar.

 

GÄSTLÄRARE UNDER ÅREN

Ett urval av många gästlärare som deltagit i workshops eller medverkat under längre perioder:

Gunilla Orvelius / Scenframställning
Ulrika Ellemark / Scenframställning
Isabell Ström / Scenframställning
Jakob Olausson / Scenframställning

Rebecca Yates / Dans

Josefin Andersson / Clownteknik

Anna Brewitz Kellander / Individuell sång
Alexandra Forssell Åhfeldt / Individuell sång
Anna Persson / Individuell sång
Helena Martinsson / Individuell sång

Karin Lind / Scenografi
Andreas Berntsson / Ljusdesign

Anders Ortman / Teatermusik
Rolf Hedberg / Teatermusik
Göran Åhlfeldt / ackompangatör piano

Charlotte Aaby Hertzman / Producent
Mia Carlsson / Producent

Joachim Sandberg / Dans
Emma Ludvigsson / Individuell sång
Anette Norberg / Scenframställning
Sarah Broberg / Scenframställning & rörelseteknik

Ansök nu