Arbetssätt Ansök nu

SCENKONSTSKOLAN II

Scenkonstskolan II erbjuder en fördjupad, förberedande utbildning för dig som verkligen vill gå vidare och utbilda dig inom scenkonstområdet.

Grunden är skådespelarutbildningen, den är fortfarande basen i verksamheten, men vi vill också erbjuda en förberedande utbildning i regi, scenografi, komponerande för scenen, att skriva dramatik, produktion, och dansledning/koreografi. Vilka inriktningar vi satsar på kommer att variera genom åren, det beror naturligtvis på vad just du som söker vill ha och frågar efter.

Det innebär att du kan ha gått ett år på en annan skola och vill gå vidare hos oss. Det gäller såväl dig som vill bli skådespelare som övriga inriktningar.

Ungefär hälften av utbildningen är gemensam: skådespelare och övriga inriktningar arbetar tillsammans med skådespelarträning. Den andra halvan är specialiserad inom just din inriktning. Det kommer att finnas möjlighet till praktik: som regi-, scenografi-, producent-, kompositörs, koreograf-assistent.

Vi arbetar med att etablera och utveckla samarbetet med våra närmaste scenkonstinstitutioner och grupper.

Flera produktioner görs under året, varav minst en är tänkt för en barn- eller ungdomspublik. Då bildar inriktningseleverna produktionsteamet, givetvis med erfaren handledning.

Övrig tid arbetar vi med övningar, experimenterar med scener, provar på olika metoder och tekniker med professionellt verksamma gästlärare och våra egna pedagoger.

Vi lovar dig ett rikt och utvecklande år där du, om du verkligen satsar och engagerar dig, ska bli väl förberedd för att kunna söka vidare till högskolor inom scenkonstområdet.

Välkommen att utvecklas tillsammans med oss på Scenkonstskolan – Ölands Folkhögskola.

Hela kurstiden är 38 veckor under augusti-maj.

Vill du veta mer om kursen? Kontakta Johan Bernander som är kursansvarig.

johan.bernander@olandsfolkhogskola.se

070- 730 26 28

Ansök nu