Om ansökan till Scenkonstskolan
Ansök nu

ANSÖK TILL SCENKONSTSKOLAN SENAST 15 APRIL 2024

Välkommen, och vad roligt att du vill söka till oss! Här berättar vi mer om hur en ansökning går till.

Det är enkelt! För att ansöka fyller du i en ansökningsblankett och bifogar några dokument här på hemsidan. Sedan ska du också skicka in tre videor via Sprend.

ANSÖKAN

Antingen kan du skriva ut ansökan hemma och skicka med posten eller ansöka online.

I ansökan ska ingå:

  • Ansökningsblankett
  • Kopior av betyg
  • CV
  • Personligt brev där du beskriver varför du vill studera på Scenkonstskolan på Ölands folkhögskola
  • 3 stycken auditionvideor, se instruktioner nedan.

AUDITIONVIDEOR

Vi har digital audition i år vilket innebär att du skickar in 3 filmer (scenprov, sångprov samt dansvideo) via Sprend eller WeTransfer till lotta.grut@olandsfolkhogskola.se.

  • En mobilfilm (utan klipp och redigering) med ditt valda SCENPROV på max 2 min.
    Till scenprovet väljer du antingen en av våra förelagda texter som du hittar längst ner här på sidan eller en egen scentext att framföra. Väljer du en av våra texter – utgå bara från texten i den situationen du tolkar den som, dvs du behöv er inte läsa hela pjäsen och sätta in scenen i det sammanhanget. Om du väljer en egen text vill vi att du även mejlar oss den, samt vilken pjäs den är hämtat ur, innan din audition.
  • En mobilfilm där du sjunger en SÅNG helst med komp (eget, en ackompanjatör eller backtrack) men du kan också sjunga acapella (utan komp).
  • En mobilfilm (utan klipp och redigering) med ditt valda RÖRELSEPROV på max 1 min. I rörelseprovet tittar vi efter ditt unika sätt att röra dig på och hur du uttrycker dig med kroppen. Till rörelseprovet väljer du ett musikstycke som du gillar och rör dig till det utifrån två olika kvalitéer.

Välj mellan: hårt, mjukt, runt, kantigt tung eller lätt. Om du vill ha en gestaltad beskrivning av hur provet kan se ut – se instruktionsvideon längre ner på sidan.

HUR?

Du skickar alla dina filer med Sprend eller WeTransfer. Ingen registrering krävs. Ange mottagare: lotta.grut@olandsfolkhogskola.se.

RÄTT FILFORMAT

Obs! Det är viktigt att du skickar ditt material i rätt filformat:

Mobilfilm – mp4
Text – pdf

Märk alla dina filer med ditt förnamn, efternamn och prov som i
exemplet:

Anna Andersson – Scen

Anna Andersson – Sång

Anna Andersson – Rörelse

Anna Andersson – Brev

Texter till audition

Ladda ner en pdf med texterna här: Texter till Scenkonstskolans audition 2024

Instruktion rörelseprov

ANTAGNING TILL SCENKONSTSKOLAN

När ansökningsperioden stänger den 15 april samlas vi som arbetar på Scenkonstskolan och tittar på dina prover. Vi ser på dina filmer, diskuterar, läser de personliga breven och gör därefter en bedömning om vilka som antas till kursen. Kursansvarig Lotta Grut kan också komma att ringa upp dig för ett kort samtal där vi ställer några frågor. Vid antagningen bedömer vi dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Slutgiltigt besked kommer i mitten av juni.

Läsåret startar sedan den 18 augusti 2024 och slutar 28 maj 2025.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN OCH DINA AUDITIONFILMER SENAST 15 APRIL 2024

Om du redan har ansökt men vill komplettera din ansökan med t. ex. senaste betyget eller ytterligare arbetsprov går det jättebra att skicka ytterligare ett brev eller maila till info@olandsfolkhogskola.se.  Skriv då vilken utbildning du söker i ämnesfältet.

VILL DU VETA MER?

Hjärtligt välkommen att söka till Ölands Folkhögskola! Om du har frågor om kursen, audition och antagning så hör av dig till:

Lotta Grut
Kursansvarig Scenkonstskolan

lotta.grut@olandsfolkhogskola.se