Om ansökan till Scenkonstskolan 1 thumbAnsök nu

SÖK TILL SCENKONSTSKOLAN I

Vad kul att du är intresserad av att söka till Scenkonstskolan I! Här får du veta mer om hur det går till. Det är enkelt. För att ansöka behöver du fylla i en ansökningsblankett och bifoga några dokument. När vi har fått in din ansökan kallar vi dig till audition en av dagarna. Kursen har 14 platser.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är måndag 15 april.

Antingen kan du skriva ut hemma och skicka med posten eller ansöka online, dvs skicka allt digitalt. Tillsammans med din ansökningsblankett behöver du skicka med:

Kopior av betyg

CV – Skriv gärna ett personligt brev. Vi är nyfikna på vad du har för tidigare erfarenheter.

AUDITION

Lördag 9 maj och söndag 10 maj har vi gemensam audition till Scenkonstskolan I och II inför läsåret 2020/2021.

Audition äger rum i Liedbergsalen på Ölands folkhögskola, Skogsby, Öland. Du hittar entrén dit när du går till vänster om den stora ljusgula huvudbyggnaden. Om du för att hinna i tid behöver övernatta så kan vi hjälpa till med boende (100-/natt) antingen på skolan eller på vandrarhemmet tvärs över vägen. Kontakta i så fall Monica på expeditionen: 0485-56 44 02 eller monica.jacobsson@olandsfolkhogskola.se

Kl 08.30 är det samling i Liedbergsalen, vår stora teatersal, för alla er som gör audition den dagen. Där finns lite fika, och där får du träffa de andra sökandena. Vi i juryn kommer och säger hej och presenterar hur dagen ska gå till. Här kan du sen ta det lugnt en stund innan dina individuella prov. Deltagarna i årets scenkonstklasser är värdar för dagen, de visar dig till rätta och berättar gärna hur det är att gå på kursen och bo på skolan. De kommer också att följa dig till rummen där du gör dina enskilda sång- och scenprov. Vi är alla måna om att du ska ha det bra på vår audition, att den här dagen ska bli så trivsam som möjligt!

Proven startar kl 09.00.

Våra prov består av tre delar: dansklass, sångprov och scenprov.

DANSKLASSEN är kl 09.00 i det stora teaterrummet där vi samlas. Du behöver ha med dig träningskläder. Omklädningsrum finns. Provet i dans innehåller en gemensam uppvärmning, stegkombinationer och en kortare koreografi. Dansprovet sker i grupp. Vi i juryn kommer att närvara hela tiden.

SÅNGPROVET. Först är det en gemensam sånguppvärmning med vår sångpedagog. Därefter sker provet enskilt inför oss i juryn i en lektionssal med piano. Förbered en valfri sång. Ta med dig en bra kopia på noterna eller ackorden som du ger oss redan på morgonsamlingen. Under sångprovet får du pianokomp. Det går också bra om du hellre vill kompa själv eller sjunga a capella.

SCENPROVET gör du enskilt inför juryn i den lilla teatersalen, där det är mörklagt med scenljus. Scenprovet startar vi med när alla har gjort sitt sångprov. Ditt scenprov får vara högst 3 minuter (plus minus lite marginal) Förbered dig väl: Utantill är en självklarhet, men du behöver också ha funderat över vad texten verkligen handlar om. Efter att du har gjort din scen kommer vi att jobba lite vidare med den tillsammans med dig. För dig som har ett sent nummer kan det bli så sent som vid 18-tiden. Efter provet träffar du Mia Nilsson för en kortare pratstund.

Till scenprovet väljer du antingen en av våra förelagda texter som du hittar längst ner här på sidan eller en egen scentext att framföra. Väljer du en av våra texter – utgå bara från texten i den situationen du tolkar den som, dvs du behöv er inte läsa hela pjäsen och sätta in scenen i det sammanhanget. Om du väljer en egen text vill vi att du mailar oss den, samt vilken pjäs den är hämtat ur, innan din audition.

ANTAGNING

Antagningsbesked ger vi direkt efter vår utvärdering av audition. Det tar högst ett par dagar.

ADRESSER

Ansökan som skickas med post sänds till:

Ölands Folkhögskola
Scenkonstskolan
Skogsby 144
386 93 Färjestaden

VILL DU VETA MER?

Om du har frågor om ansökan är du välkommen att kontakta oss.

Mia Nilsson
Kursföreståndare Scenkonstskolan I
mia.nilsson@olandsfolkhogskola.se

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

TEXTER TILL AUDITION

Text nr 1 till audition Ölands folkhögskola

Text nr 2 till audition Ölands folkhögskola

Text nr 3 till audition Ölands folkhögskola

Text nr 4 till audition Ölands folkhögskola

Text nr 5 till audition Ölands folkhögskola

Text nr 6 till audition Ölands folkhögskola

 

thumbAnsök nu