Lärare på Scenkonstskolan

Lotta Grut, kursansvarig Scenkonstskolan

Lotta Grut

Kursansvarig, lärare i Scenframställning

Dramatiker med över 30 års erfarenhet av sceniskt arbete. Började sitt arbete som skådepelare och var bl.a med om att starta Romateatern på Gotland där hon spelade Shakespeare i ett stort antal föreställningar. Lotta är idag verksam som manusförfattare med uppdrag på stora och små teatrar i Sverige, liksom konstnärlig ledare för Teater Unga Roma. Lotta har mångårig erfarenhet som pedagog i scenframställning, teaterteori, estetiska lärprocesser och praktisk kunskap. Stockholms universitet, Victor Rydbergs teatergymnasium och skådepelarprogrammet på StDH är några av de lärosäten hon arbetat på. Brinner för mötet mellan den självständiga scenkonstnären och den kreativa ensemblen. Liksom för barnteater som konst och berättelsens kraft.

 

Marie Thunborg, danslärare

Marie Thunborg

Kursansvarig, lärare i dans och koreografi

Utbildad på Danshögskolan inom flera olika dansgenrer som Modern & nutida dans, (Contemporary) jazzdans, akrobatik. Marie har undervisat i skapande dans och estetiska lärprocesser på Linnéunivesitetet samt Estetiska programmet i dansgestaltning, dansteknik och dansteori. Marie har dansat i flera dansföreställningar i olika projekt. Arbetar nu också på Kulturskolan i Kalmar som danslärare.

Sara Danheden

Lärare i sång 

Sångpedagog, undervisar på Scenkonstskolan med individuella sånglektioner och masterclass. Är också lärare på kursen Sång & Komp på Högalids Folkhögskola.

Rob Easly

Lärare i musik och studioteknik för årskurs I.

Jazzgitarrist med en 30-årig musikkarriär bakom sig som har inkluderat arbete som en artist, kompositör, arrangör, producent, skådespelare, musikregissör och pedagog. Har sedan sin studier på St. Francis Xavier University (Nova Scotia, Kanada) turnerat runt om i världen och arbetat i och med olika musikaliska sammanhang. Har jobbat och bott i Kanada, New York, Japan och Holland. Arbetar nu som musikpedagog även på Högalids folkhögskola, och är regelbundet själv verksam som musiker.

 

GÄSTLÄRARE

Daniel GoldmanDaniel Goldman

Skådespelare, regissör, författare, improvisatör

Gick ut Teaterhögskolan i Göteborg 1992 och har sedan dess spelat på institutionsteatrar, i fria grupper samt medverkat i filmer och TV-serier. Som improvisatör gör Daniel  allt från rena impro-shower till interaktiva rollspel, forumteater och pedagogiska uppdrag.

På våren 2021 kom Daniels  debutroman Ande-tagen ut på Lava förlag.

 

Hilda Rydman

Hilda Rydman är mimskådespelare och driver sitt egna kompani ”Teater Tilt” som nu har sin bas på Öland. Hilda har under hela sitt konstnärskap utforskat och fördjupat sig i teater för barn och unga.
Hilda är grundare och konstnärlig ledare för GBG Mime Fest som sedan dess start 2017 har etablerat sig som en internationell festival med syfte att belysa, visa bredden på samt tänja på gränserna av vad mim är och kan vara på 2000-talet. Hon är även grundare och verksamhetsledare på Mimplattformen, en plats för kunskapande kring mimbaserad scenkonst kontinuerligt under året.

Bortas Josefin Andersson

Josefin Andersson

Bortas Josefine Andersson är skådespelare, regissör, manusförfattare och en av grundarna till clowngruppen 1 2 3 Schtunk. Hon är utbildad på balettakademin och teaterhögskolan i Göteborg. Med sin breda kompetens och  passion för clownen har Josefin varit en återkommande gästlärare här på skolan i 10 år.

Andreas Berntsson

Andreas

Ljusdesigner

 

Övriga samarbeten

Karin Lind - Scenograf
Andreas Berntsson - Ljusdesign 
Mia Nilsson - sånggestaltning 
Robert Fux - Skådeslelare och dragartist
RoberT Söderström - Mask