Tidigare kursdeltagare
Ansök nu

TIDIGARE KURSDELTAGARE

 

ROSALINE LÖNNROTH

”Mina år fyllda med teater, sång och dans på Öland är något jag alltid kommer bära med mig. När folk säger att ”tiden på folkis var bland det bästa i mitt liv” så ljuger de inte!”

PER HOLMQVIST

”Ölands folkhögskola och Scenkonstskolan har varit en miljö där jag kunnat utvecklas som skådespelare och person. Med mycket fokus på att arbeta i process och att testa många olika verktyg har jag fått lära mig att alltid leta efter nya vägar och möjligheter när jag ställs emot problem. Jag känner att vad jag än väljer att göra i framtiden, teater eller inte, så har jag fått lärdomar som kommer hjälpa mig framåt, i sidled eller baklänges, åt vilket jag än vill vända mig helt enkelt.”

HANNA BARCK

”Musikteaterskolan på Ölands folkhögskola gav mig möjligheten att utforska alla mina kreativa sidor och förstå hur man kan skapa något fantastiskt genom att blanda olika erfarenheter. Musikteaterskolan är inte bara en plats där man lär sig nya saker, du får ta vara på dina nuvarande erfarenheter och förstärka dem med hjälp av fantastiska lärare och inspirerande miljöer och kamrater.”

KONRAD HOLMQVIST

”På Öland fick jag utvecklas som konstnär på sätt jag inte trodde var möjligt. Jag fick regissera min första ordentliga pjäs med exceptionellt duktiga musiker, dansare och skådespelare. Lärarna var otroligt stöttande och tillmötesgående till alla våra hopplöst optimistiska ideér. De klasskamrater jag bodde och studerade med umgås jag med än idag. Några av oss har dessutom precis fått igång en frigrupp. Kanske de två bästa åren i mitt liv. Hittills. Har du frågor till en f.d. elev, kontakta mig:” konrad.holmqvist@gmail.com

EMIL WICKHOLM THURESON

”SÖK. DU KOMMER INTE ÅNGRA DIG. JAG KAN nästan LOVA DIG.”

”Den här skolan erbjuder dig så otroligt stora möjligheter. Alla har olika sätt för hur de lär ut och alla har olika erfarenheter att dela med sig utav. En märker vad som funkar för en själv och en får ett brett spektrum av kunskaper. Något jag också älskar är musik. Den har jag fått möjlighet att använda i flera sammanhang. Jag fick skriva och spela musik till slutproduktionen och till flera mindre projekt som var på skolan.

Jag skulle vilja påstå att utbildningen delvis är vad du gör den till. Så om du skulle komma in, ta vara på tiden, resurserna, lärarna och alla möjligheter som den här skolan erbjuder! Har du frågor till en f.d. elev, kontakta mig:” EmilWT@hotmail.com