OBS! Viktig information. 
För att inte i onödan utsätta någon för ökad smittorisk (Corona) kommer vi att genomföra årets audition på distans.
Vidare info på länken: Om ansökan till Scenkonstskolan I

 

JUST NU PÅ SCENKONSTSKOLAN I …

Välkommen att söka till läsåret 2020/2021!

INSTÄLLT!!

Vi har ställt in våra föreställningar av GUDS BÄSTA BARN på Kalmar Teater 3-7 april pga det rådande läget av smittorisk av Corona-viruset. 

…NÅGRA VECKOR IN PÅ VÅREN

Vi är igång och producerar vårens scenkonstföreställning GUDS BÄSTA BARN. Premiär på Kalmar Teater fre 3 april.

 

_____________________________________

… CABARET MEDITERRANÉ

en somrig cabaret mitt i vintern

Med utgångspunkt framförallt i den franska cabarettraditionen plockade vi fram sånger om kärlek, ensamhet, förundran, livsmod och hopp av Brel, Brassens, Ferré, Theodorakis med flera, som vi placerade mitt i en berättelse om ett försök att skapa en ny värld, en värld att leva i, en värld av drömmar och förhoppningar, där framtiden trots allt finns och människan inte bara är sin egen värsta fiende.

Naivt? Kanske. Nödvändigt? Ja.

10 deltagare från Scenkonstskolans båda årskurser medverkade under ledning av lärarteamet Johan Bernander (text och regi), Mia Nilsson (personinstruktion, sånggestaltning och piano), Marie Thunborg (koreografi), Sara Danheden (sångpedagogik) Thomas Hertzman (arrangemang) och Rob Easley (musikalisk instudering) i denna garanterat julfria vintercabaret i det azurgröna Medelhavets närhet.

Föreställningen gavs dels internt för folkhögskolans egna deltagare och personal men också två gånger för allmänheten nämligen på premiären lördagen den 14/12 kl 18.00 och måndagen den 16/12 kl 19.00 i Liedbergsalen på Ölands Folkhögskola.

_____________________________________

… OPEN MIC NIGHT

en novemberkväll på scenen i deltagarcaféet

Musikalisk instudering av Rob Easley (lärare i musik på kursen).

 

_____________________________________

 

Årets klass Scenkonstskolan I:

Sonja Sandin
Björn Croce
Oskar Fermdal
Olivia Thuvander
Alva-Joy Lindberg
Klara Reinhold König
Linn Stenquist
Erika Olsen
Tova Söderlund

_____________________________________

UNDER HÖSTEN FÖRSTA VECKOR har alla ämnen satts igång – skådespeleriets grunder, improvisation och fokus på det kreativa flödet, grundläggande träning och modern koreografi i dans, sånglektioner enskilt och sång i stämmor, spela låtar ihop på instrument…

Nu jobbas det ett par veckor med teaterhistoria i teori och praktik, texter från antikens dramer och texter av Shakespeare. Därefter läggs fokus på pjäsanalys och det sceniska rummet innan vi tar paus med höstlov.

Vi är i full gång och kreativiteten flödar!!

_____________________________________

… KONSTNATTEN – en del av Ölands skördefest

Sista fredagen i september hölls Konstnatten 17.00-22.00 på Ölands folkhögskola där besökare utifrån bjöds på en mängd olika aktivitet från olika kurser på skolan. Vi på Scenkonstskolan I och II gjorde några olika moment som återkom flera ggr under kvällen. I vår stora teatersal Liedberg framfördes haitisk stämsång och djembetrumspel och en modern danskoreografi. Två trånande danskavaljerer i form av dockspel med händer och fötter underhöll i en hörna vid matsalen, och det dök upp ett gäng minst sagt passionerade fågelskådare som sökte febrilt efter den utsökta och sällsynta fågeln som sas finnas i närheten… andra sökte efter mobiltäckning…

 

thumbAnsök nu