JUST NU PÅ SCENKONSTSKOLAN I …

Vi tackar för det här året och önskar alla en riktigt fin sommar!

Den 17 augusti startar höstterminen, då ses vi igen!

______________________________________________________________

GUDS BÄSTA BARN – NYTT SIKTE…

Vi önskar att vi kommer att kunna spela två föreställningar av GUDS BÄSTA BARN på Kalmar Teater fre 28 aug 19.00 och lör 29 aug 17.00. Varmt välkomna då!!

Vi vill återigen bjuda på vår livfulla, allvarliga, roliga, vemodiga, lite skruvade och hoppfulla föreställning. På grund av pandemin fick vi tänka om under våren, hade premiär och spelade tre föreställningar på skolan i slutet av april för en liten intern publik, då vi också spelade in den.  

Filmen ligger på Youtube: https://youtu.be/O77v7c_6nfQ

Bilder och mer information ligger här längre ner på sidan.

______________________________________________________________

DANSVANDRING

Sista veckan varje år avslutar vi med en dansvandring i trädgården på skolan. Publiken vandrar mellan olika platser där det bjuds på dans, sång, installationer och… allt är möjligt! Årets tema ”Knyta band”.

Regi: Marie Thunborg

Foto: Mia Nilsson

 

______________________________________________________________

Bilder från föreställningen – GUDS BÄSTA BARN

Medverkande: Alva-Joy Lindberg, Björn Croce, Erika Olsen, Klara Reinhold König, Linn Stenquist, Olivia Thuvander, Oskar Fermdal, Sonja Sandin, Tova Söderlund

Regi: Mia Nilsson

Foto: Michelangelo Miskulin

 

 

 

 

_____________________________________

… CABARET MEDITERRANÉ

en somrig cabaret mitt i vintern

Med utgångspunkt framförallt i den franska cabarettraditionen plockade vi fram sånger om kärlek, ensamhet, förundran, livsmod och hopp av Brel, Brassens, Ferré, Theodorakis med flera, som vi placerade mitt i en berättelse om ett försök att skapa en ny värld, en värld att leva i, en värld av drömmar och förhoppningar, där framtiden trots allt finns och människan inte bara är sin egen värsta fiende.

Naivt? Kanske. Nödvändigt? Ja.

10 deltagare från Scenkonstskolans båda årskurser medverkade under ledning av lärarteamet Johan Bernander (text och regi), Mia Nilsson (personinstruktion, sånggestaltning och piano), Marie Thunborg (koreografi), Sara Danheden (sångpedagogik) Thomas Hertzman (arrangemang) och Rob Easley (musikalisk instudering) i denna garanterat julfria vintercabaret i det azurgröna Medelhavets närhet.

Föreställningen gavs dels internt för folkhögskolans egna deltagare och personal men också två gånger för allmänheten nämligen på premiären lördagen den 14/12 kl 18.00 och måndagen den 16/12 kl 19.00 i Liedbergsalen på Ölands Folkhögskola.

_____________________________________

… OPEN MIC NIGHT

en novemberkväll på scenen i deltagarcaféet

Musikalisk instudering av Rob Easley (lärare i musik på kursen).

 

_____________________________________

 

Årets klass Scenkonstskolan I:

Sonja Sandin
Björn Croce
Oskar Fermdal
Olivia Thuvander
Alva-Joy Lindberg
Klara Reinhold König
Linn Stenquist
Erika Olsen
Tova Söderlund

_____________________________________

UNDER HÖSTEN FÖRSTA VECKOR har alla ämnen satts igång – skådespeleriets grunder, improvisation och fokus på det kreativa flödet, grundläggande träning och modern koreografi i dans, sånglektioner enskilt och sång i stämmor, spela låtar ihop på instrument…

Nu jobbas det ett par veckor med teaterhistoria i teori och praktik, texter från antikens dramer och texter av Shakespeare. Därefter läggs fokus på pjäsanalys och det sceniska rummet innan vi tar paus med höstlov.

Vi är i full gång och kreativiteten flödar!!

_____________________________________

… KONSTNATTEN – en del av Ölands skördefest

Sista fredagen i september hölls Konstnatten 17.00-22.00 på Ölands folkhögskola där besökare utifrån bjöds på en mängd olika aktivitet från olika kurser på skolan. Vi på Scenkonstskolan I och II gjorde några olika moment som återkom flera ggr under kvällen. I vår stora teatersal Liedberg framfördes haitisk stämsång och djembetrumspel och en modern danskoreografi. Två trånande danskavaljerer i form av dockspel med händer och fötter underhöll i en hörna vid matsalen, och det dök upp ett gäng minst sagt passionerade fågelskådare som sökte febrilt efter den utsökta och sällsynta fågeln som sas finnas i närheten… andra sökte efter mobiltäckning…

 

Ansök nu