Dokumentärfilmskolan

DOKUMENTÄRFILMSKOLAN

Vill du göra så mycket film du bara orkar och hinner? På vår dokumentärfilmskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet runt. Här får du möjlighet att bli riktigt bra på något du brinner för under ett intensivt år. 

Största delen av kursen Dokumentärfilm arbetar du med olika filmprojekt och här får du utveckla ditt eget sätt att berätta. Mellan de längre projekten har vi workshops med sveriges bästa filmare i olika ämnen som foto, ljud, klippning, intervjuteknik och projektutveckling.

Vi ser film som ett lagarbete och under projekten arbetar du oftast tillsammans med en kurskamrat. De färdiga filmerna liksom processen dit utvärderas gemensamt.

Kursen startar 21 augusti 2018 och slutar 1 juni 2019.

SÅ HÄR ARBETAR VI PÅ DOKUMENTÄRFILMSKOLAN

Vi filmar med Canon xf100 kameror och redigerar på Macdatorer. Det är bra om du har förkunskaper men det viktiga är att du verkligen vill berätta med film. Att du är sugen och pepp på dokumentärfilm. 

PRAKTISK OCH TEORETISK DOKUMENTÄRFILMSKOLA

Projektarbetet varvas med teori och praktiska övningar i form av olika workshops. Vi ser film för att få inspiration och du får också lära dig om dokumentärfilmens historia. Under året på dokumentärfilmskolan stöttar och hjälper vi dig att utveckla idéer, genomföra research, filma och redigera.

LÄR DIG DOKUMENTÄRFILM FRÅN PROFFSEN

Under utbildningen Dokumentärfilm får vi besök från gästlärare, som alla jobbar med film och dokumentärfilm. Tillsammans har vi workshops i olika ämnen som foto, ljud, klippning, intervjuteknik, regi, gestaltning och projektutveckling. Vi samarbetar med Konstskolan och åker bland annat till Tempo dokumentärfestival i Stockholm.

ELEVFILMER

Titta gärna på filmerna från utbildningen Dokumentärfilm under rubriken Elevfilmer för att få en idé om vad som görs på kursen.

BRA RESURSER

Du får tillgång till både grupprum och ett större klassrum för ditt kreativa arbete. Dokumentärfilmskolan har dessutom sin egen visningslokal och elva redigeringar. På skolan finns även ljudstudio, bibliotek, verkstäder, ateljéer och butik med konstnärsmaterial. Vi har trådlös uppkoppling till internet och till skolans nätverk i alla arbetslokaler och elevbostäder.

KURSEN STARTAR 21 AUGUSTI 2018 OCH SLUTAR 1 JUNI 2019.

Vill du veta mer om kursen, hör av dig till Anna Persson.

Anna Persson
Kursföreståndare 1-årskursen
Tel: 073 560 24 15
anna.persson@olandsfolkhogskola.se

Ansök nu

Blogginlägg

FILMKVÄLL: SUBKULTUR & MOTSTÅND

FILMKVÄLL på tema SUBKULTUR & MOTSTÅND! Presenteras av BODYCAKE - ARTIST IN RESIDENCE i samarbete med ÖLANDS DOKUMENTÄRFILMSKOLA NKULI MLANGENI - konstnär från Sydafrika är på en månads konstnärsresidens här på Öland...

Läs mer »

Plats finns på Allmän kurs, Dokumentärfilmskolan och Företagsam framtid.

Vi kan fortfarande erbjuda platser på några kurser. DOKUMENTÄRFILMSKOLAN  Här kan du göra så mycket film du bara orkar och hinner! På vår dokumentärfilmskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet...

Läs mer »

Ny dokumentärserie på SVT av Ina Holmqvist

Ina Holmqvist - kursansvarig på Dokumentärfilmskolan - har tillsammans med Martina Carlstedt gjort denna underbara hyllning till att ringa sin...

Läs mer »