Om ansökan till Skrivarskolan
Ansök nu

Kul att du är intresserad av att söka till Skrivarskolan! Här berättar vi lite mer om hur en ansökning går till.

ANSÖKAN

Det är enkelt – för att ansöka behöver du fylla i en ansökningsblankett, bifoga några dokument. Antingen kan du ansöka online eller så skickar du in en ansökningsblankett till oss.

Tillsammans med din ansökan behöver du skicka med:

Kopior av betyg.
CV.
​Personligt brev: skriv lite om dig själv, framförallt om ditt skrivande, om författare du tycker om. Ge gärna också en referens.
Arbetsprov.

INFÖR LÄSÅRET 2023-2024 VILL VI HA DIN ANSÖKAN SENAST DEN 15 april 2023

Har du skickat in en ansökan online bifogar du betyg, CV, personligt brev och arbetsprov. Skickar du in en ansökningsblankett så skickar du med detta tillsammans med blanketten.

ARBETSPROV

Den litterära texten ska omfatta cirka tio sidor. Dessutom behöver vi en projektbeskrivning på 2-5 sidor. Projektbeskrivningen för en roman kan innehålla en skiss över intrigen, karaktärer, miljö, tid, en ungefärlig kapitelindelning. Om det är en novellsamling kan det övergripande temat presenteras för varje novell, medan intrig och karaktärer i en av novellerna noggrannare presenteras.

Gör helst en PDF av din text och ladda upp den tillsammans med din ansökan. Du hittar en knapp för att ladda upp din text längst ner på ansökningsblanketten. Om du skickar per post så skicka din text till:

Ölands folkhögskola
Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Antagningsbesked kommer i början av juni. Vi kontaktar dig så snart uttagningen är klar. Om du inte skulle bli antagen till kursen kan du hamna på vår reservlista. Du får då besked om vilken plats du har på reservlistan och då kan du bestämma om du vill stå kvar eller ej.

Att tänka på: skriv ditt namn på alla textdokument.

Vill du veta mer?

Mejla Sofia
 sofia.stenstrom@olandsfolkhogskola.se

eller Jessica
jessica.schiefauer@olandsfolkhogskola.se