Scenkonstskolan I

FRÅN HÖSTTERMINEN 2018 BYTER VI NAMN!

FRÅN ÖLANDS FOLKHÖGSKOLA - MUSIKTEATERSKOLAN

TILL SCENKONSTSKOLAN – ÖLANDS FOLKHÖGSKOLA.

Teatern och scenkonsten förändras och utvecklas hela tiden.
 Vi vill givetvis följa med i den utvecklingen. Spana efter vad som kan vara framtidens scenkonstuttryck. De senaste åren har vi rört oss i en ny riktning. Därför vill vi ha ett namn som ännu tydligare speglar den inriktning vi faktiskt har.

Vi har formulerat några av våra hjärtefrågor:

Barn- och ungdomsteater som eget konstnärligt uttryck är viktigt för oss.

Blandformer där dans och musik är självständiga berättarkomponenter är fortfarande centralt.

Vi vill också fokusera på den medvetna scenkonstnären och på relationen solist - ensemble. Hur skapar man en trygg ensemble, fylld av sceniskt mod? Hur ser dynamiken ut mellan samspel, ”komp” och solistinsats?

På Scenkonstskolan - Ölands Folkhögskola är, för att använda bildspråk, teatern ”kroppen” som står på de båda benen musiken och dansen.

Vi förstärker dansens roll som en självständigt berättande del av scenkonstverket i utbildningen.

Vi vill fortfarande poängtera musikens roll som berättande element.

Vi söker efter en teaterform som vågar blanda uttryck, som använder det som behövs för att bäst berätta en historia.

En viktig nyhet är att vi vill bli en utbildning även för dig som vill arbeta inom andra funktioner inom scenkonstområdet såsom regissör, scenograf, producent, koreograf, kompositör, dramatiker etc. Vi har redan goda erfarenheter av regi- och scenografiinriktning.

Så även du som vill arbeta bakom eller vid sidan av scenen är hjärtligt välkommen att söka till: Scenkonstskolan - Ölands Folkhögskola. 

Kursen startar 20 augusti 2018 och slutar 24 maj 2019. Om du vill veta mer om kursen, kontakta Mia Nilsson, kursansvarig för Scenkonstskolan I.

mia.nilsson@olandsfolkhogskola.se

 

Ansök nu

Blogginlägg

HAVET - Musikteaterskolan på Konstnatten

Musikteaterskolan visar HAVET, en liten föreställning med teater, dans och sång i Liedbergssalen. Kl 19.00 samt kl 20.00 och även kl 21.00. Längd ca 30 min. Inget insläpp efter föreställningens början.

Läs mer »

Myra Neander tillbaka på skolan efter tio år.

Teater Martin Mutter från Örebro gästspelar just nu på skolan. På tisdagskvällen gavs en föreställning av "artikel 3" och på onsdagsförmiddagen är det dags för en andra föreställning för en ny publik. "artikel 3" är en...

Läs mer »

Audition till Musikteaterskolan

Till helgen är det dags för audition till Musikteaterskolans kommande kursår. Vi välkomnar alla sökande från hela landet till två spännande provdagar. Audition består av dansklass, sångprov och scenframställningsprov. Samling...

Läs mer »