Om ansökan till Konstskolan 1
Ansök nu

ANSÖK TILL ÖLANDS KONSTSKOLA I

Kul att du är intresserad av att söka till Konstskolan! Här berättar vi lite mer om hur en ansökning går till.

Det är enkelt – för att ansöka behöver du fylla i en ansökningsblankett, bifoga lite dokument och skicka med arbetsprov.

ANSÖKAN

Antingen kan du skriva ut hemma och skicka med posten eller ansöka online, dvs skicka allt digitalt.

I ansökan ska ingå:

Ansökningsblanlett
Kopior av betyg
CV
Arbetsprover
Personligt brev

ARBETSPROV

Vi är nyfikna på vad du gjort innan! Skicka med en dokumentation av dina egna arbeten i form av 5 – 10 foton eller utskrifter kompletterade med information om originalens storlek och material, om det går. Teckningar, målningar, grafisk design, foto, film, skisser, performance,  en serie, en dräkt  eller något annat spännande. Alla konstformer är välkomna, det är bättre att skicka sånt du är nöjd med än att visa upp olika tekniker. Inför läsåret 2024-2025 vill vi ha din ansökan senast 21/5.
Vi ser helst att du skriver ut själv, då har du kontroll t.ex kontroll på färgkvalitet och skickar det:

Med Posten:

Skriv ut Ansökningsblankett, kopior av betyg, CV och personligt brev.

Här kan du ladda ner ansökningsblankett.

Skriv ut dina arbetsprover hemma i max A3. Om du vill kan du montera dem på en kartong A3, då är det lättare att hantera. Komplettera med beskrivning av originalens material och mått. Skriv ditt namn på alla dokumenten.

Ansökning och arbetsprov som skickas med post sänds till:

Ölands folkhögskola
Konstskolan
Skogsby 114
386 93 Färjestaden.

Digital ansökan online:

Lägg alla arbetsprov och ditt CV i en PDF-fil och bifoga ansökan.  Bifoga även personbevis, betygskopior och personligt brev.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN OCH DINA ARBETSPROVER SENAST 21/5 2024

Om du sedan behöver komplettera din ansökan med tex senaste betyget eller ytterligare arbetsprover kan du skicka ytterligare ett brev eller mejla detta till info@olandsfolkhogskola.se Skriv tydlig avsändare och komplettering i ämnesfältet.

ANTAGNING

Antagningsprocessen brukar ta ca två veckor. Så fort vi är klara skickar vi ut besked. Om du inte skulle bli antagen till kursen så hamnar du på vår reservlista. Du får då besked om vilken plats du har på reservlistan och då kan du bestämma om du vill stå kvar eller inte.

HUR GÅR DET TILL?

Vi som arbetar på Konstskolan kommer att titta på arbetsproverna, diskutera, läsa de personliga breven och därefter göra en bedömning om vilka som kan antas till kurserna. Vid antagningen bedömer vi dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen utifrån det vi ser i din ansökan. De senaste åren har vi haft ca 100 sökande.

ATT TÄNKA PÅ

Skriv ditt namn på alla bilagor. Material som skickats med brev återsändes endast om din försändelse innehåller ett frankerat och adresserat C3 kuvert för återsändning.

VILL DU VETA MER?

Om du har frågor om ansökan eller arbetsprover kan du kontakta:

sofia.sundberg@olandsfolkhogskola.se