Om ansökan till designskolan Ansök nu

ANSÖK TILL DESIGNSKOLAN

Kul att du är intresserad av att söka till Designskolan! Här berättar vi mer om hur en ansökning går till.

Det är enkelt! För att ansöka fyller du i en ansökningsblankett, bifogar lite dokument och skickar med arbetsprover.

 

ANSÖKAN

Antingen kan du skriva ut hemma och skicka med posten eller ansöka online, dvs skicka allt digitalt.

I ansökan ska ingå:

Ansökningsblanlett
Kopior av betyg
CV
Arbetsprover
Personligt brev

ARBETSPROV

Vi är nyfikna på vad du gjort innan! Skicka med en dokumentation av dina egna arbeten i form av 5-10 foton eller utskrifter kompletterade med information om originalens storlek och material. Teckningar, målningar, grafisk design, foto eller något annat spännande. Vi vill se både 2d -och 3d objekt, samt teckningar.

Det du skickar in behöver inte vara perfekt och färdigt. Vi är nyfikna på att veta mer om dig, om hur du tänker och vad du är intresserad av att göra. Inför läsåret 2021-22 vill vi ha din ansökan senast 26/5.
Vi ser helst att du skriver ut själv, då har du kontroll t.ex kontroll på färgkvalitet och skickar det:

Med Posten:
Skriv ut Ansökningsblankett, kopior av betyg, CV och personligt brev.

Skriv ut dina arbetsprover hemma i max A3. Om du vill kan du montera dem på en kartong A3, då är det lättare att hantera. Komplettera med beskrivning av orginalets material och mått. Skriv ditt namn på alla dokumenten.

Ansökning och arbetsprov som skickas med post sänds till:

Ölands folkhögskola
Designskolan
Skogsby 114
386 93 Färjestaden.

Digital ansökan online
Lägg alla arbetsprov och ditt CV i en PDF-fil och bifoga ansökan.  Bifoga även personbevis, betygskopior och personligt brev.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN OCH DINA ARBETSPROVER SENAST 26 MAJ 2021

Om du sedan behöver komplettera din ansökan med tex senaste betyget eller ytterligare arbetsprover kan du skicka ytterligare ett brev eller maila detta till info@olandsfolkhogskola.se  Skriv tydlig avsändare och komplettering i ämnesfältet.

ANTAGNING

Antagningsbesked kommer senast två veckor efter sista ansökningsdag, dvs 9 juni. Om du inte skulle bli antagen till kursen så hamnar du på vår reservlista. Du får då besked om vilken plats du har på reservlistan och då kan du bestämma om du vill stå kvar eller inte.

HUR GÅR DET TILL?

Vi som arbetar på Designskolan kommer att titta på arbetsproverna, diskutera, läsa de personliga breven och därefter göra en bedömning om vilka som kan antas till kurserna. Vid antagningen bedömer vi dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen utifrån det vi ser i din ansökan.

ATT TÄNKA PÅ

Skriv ditt namn på alla bilagor. Material som skickats med brev återsändes endast om din försändelse innehåller ett frankerat och adresserat C3 kuvert för återsändning.

VILL DU VETA MER?

Om du har frågor om ansökan eller arbetsprover hör av dig till Linda Zetterman (Ordinarie kursansvarig Kajsa Lindgren är föräldraledig t.o.m. ht 2021).

Linda Zetterman

Tel: 070-798 89 38
mail: linda.zetterman@olandsfolkhogskola.se

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu