Om ansökan till designskolan
Ansök nu

ANSÖK TILL DESIGNSKOLAN

Kul att du är intresserad av att söka till Designskolan! Här berättar vi mer om hur en ansökning går till.

Det är enkelt! För att ansöka fyller du i en ansökningsblankett, bifogar lite dokument och skickar med arbetsprover.

ANSÖKAN

Antingen kan du skriva ut ansökan hemma och skicka med posten eller ansöka online, dvs skicka allt digitalt.

I ansökan ska ingå:

Ansökningsblanlett
Kopior av betyg
CV
Arbetsprover
Personligt brev

ARBETSPROV

Vi är nyfikna på vad du gjort innan! Arbetsprov innebär att du ska skicka med en dokumentation av dina egna arbeten. Vi vill att du skickar in 5-10 foton/utskrifter eller original, kompletterade med information om originalets storlek och material. Teckningar, målningar, grafisk design, foto, kläder, modeller eller något annat spännande. Vi vill gärna att du skickar in dokumentation av både 2d -och 3d objekt, samt teckningar.

Det du skickar in behöver inte vara perfekt och färdigt. Vi är nyfikna på att veta mer om ditt skapande just nu, om hur du tänker och vad du är intresserad av att göra. Vi är nyfikna på din kreativitet helt enkelt och tycker att det är viktigt att du har roligt när du gör dina arbetsprover!

Du kan välja att skicka dina arbetsprover med posten eller skicka in dem digitalt. Vi kommer att skriva ut alla arbetsprover vid antagningsprocessen. För att ha bättre kontroll på färgkvalitet /finish så kan du om du vill välja att skriva ut dina arbetsprover själv och skicka med post.

Att skicka in med Posten:
Skriv ut Ansökningsblankett, kopior av betyg, CV och personligt brev.

Skriv ut dina arbetsprover hemma i max A3. Vi önskar att du monterar dem på ett styvare papper, eller kartong, i storlek A3, då är det lättare att hantera. Komplettera med beskrivning av orginalets material och mått. Skriv ditt namn på alla dokumenten.

Ansökning och arbetsprov som skickas med post sänds till:

Ölands folkhögskola
Designskolan
Skogsby 114
386 93 Färjestaden.

Att skicka in digital ansökan:
Fyll i ansökan via Ölands folkhögskolas hemsida https://olandsfolkhogskola.se/ansok/

Bifoga de övriga dokumenten som bilagor i PDF-format, detta finner du längst ner på ansöknings-sidan. De övriga dokumenten är: Dina arbetsprov, CV, kopior av betyg och personligt brev.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN OCH DINA ARBETSPROVER SENAST 23 MAJ 2022

Ansökningstiden för 22/23 har gått ut, men Designskolan tar emot sena ansökningar som behandlas i mån av tid. Om du vill göra en sen ansökan: skicka in din ansökan och arbetsprover digitalt via hemsidan!

Om du sedan behöver komplettera din ansökan med tex senaste betyget eller ytterligare arbetsprover kan du skicka ytterligare ett brev eller maila detta till info@olandsfolkhogskola.se  Skriv tydlig avsändare, sökt utbildning och komplettering i ämnesfältet.

ANTAGNING

Antagningsbesked kommer senast två veckor efter sista ansökningsdag, dvs 6 juni 2022. Om du inte skulle bli antagen till kursen så hamnar du på vår reservlista. Du får då besked om vilken plats du har på reservlistan och då kan du bestämma om du vill stå kvar eller inte.

HUR GÅR DET TILL?

Vi som arbetar på Designskolan kommer att titta på arbetsproverna, diskutera, läsa de personliga breven och därefter göra en bedömning om vilka som kan antas till kurserna. Vid antagningen bedömer vi dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen utifrån det vi ser i din ansökan.

ATT TÄNKA PÅ

Skriv ditt namn på alla bilagor. Material som skickats med post återsändes endast om din försändelse innehåller ett frankerat och adresserat C3 kuvert för återsändning.

VILL DU VETA MER?

Om du har frågor om ansökan eller arbetsprover hör gärna av dig till kursansvarig Kajsa Lindgren

Kajsa Lindgren

Tel: 070-531 63 09
mail: kajsa.lindgren@olandsfolkhogskola.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!