ANSÖK TILL DESIGNSKOLAN
Ansök nu

ANSÖK TILL DESIGNSKOLAN

Kul att du är intresserad av att söka till Designskolan! Här berättar vi mer om hur en ansökning går till.

Det är enkelt! För att ansöka skickar du med arbetsprover*, fyller du i en ansökningsblankett och bifogar lite dokument.

*arbetsprover = samlade arbeten du gjort innan! I ett arbetspriv visar hur du jobbar med färg, form, material och kreativitet och är den viktigaste delen i antagningen. Kom ihåg att du inte behöver ha några förkunskaper för att antas. (Läs detaljer om arbetsprover nedan)

ANSÖKAN

Antingen kan du skriva ut ansökan hemma och skicka med posten eller ansöka online.

I ansökan ska ingå:

ARBETSPROV

Vi är nyfikna på vad du gjort innan! Arbetsprov innebär att du ska skicka in bilder av 2d och 3d objekt. Skicka in 5-15 foton/utskrifter eller original på olika projekt du gjort, lägg till information om storlek och material. (Ett projekt kan visas med flera bilder). Så samla helt enkelt det du har: teckningar, målningar, grafisk design, möbler, foto, kläder, modeller eller något annat spännande! Skriv korta bildtexter. Vi vill gärna att du skickar in bilder på:

-valfria 2d -och 3d objekt

-en teckning där du strävat efter att rita av något

Det du skickar in behöver inte vara perfekt eller färdigt! Vi är nyfikna på att veta mer om ditt skapande just nu, om hur du tänker och vad du är intresserad av att göra. Vi är nyfikna på din kreativitet helt enkelt och tycker att det är viktigt att du har roligt när du sätter samman dina arbetsprover!

Du kan välja att skicka dina arbetsprover med posten eller digitalt. Vi kommer att skriva ut alla arbetsprover i A4 vid antagningsprocessen. För att ha bättre kontroll på färgkvalitet /finish så kan du om du vill välja att skriva ut dina arbetsprover själv och skicka med post.

Hur du skickar in din ansökan med Posten:
Skriv ut Ansökningsblankett, kopior av betyg, CV och personligt brev.

Skriv ut dina arbetsprover hemma i max A3. Vi önskar att du monterar dem på ett styvare papper eller kartong i storlek A3, då är det lättare att för oss att hantera. Kom ihåg att skriva ditt namn på alla dokumenten.

Ansökning och arbetsprov som skickas med post sänds till:

Ölands folkhögskola
Designskolan
Skogsby 114
386 93 Färjestaden

Hur du skickar in din ansökan digitalt:
Fyll i ansökan via Ölands folkhögskolas hemsida https://olandsfolkhogskola.se/ansok/

Bifoga de övriga dokumenten som bilagor i PDF-format, detta finner du längst ner på ansöknings-sidan. De övriga dokumenten är: Arbetsprover, CV, kopior av betyg och personligt brev.

ANSÖK SENAST 21/5 FÖR LÄSÅRET 24/25

Om du behöver komplettera din ansökan med t ex senaste betyget eller ytterligare arbetsprov går det jättebra att skicka ytterligare ett brev eller maila till info@olandsfolkhogskola.se  Skriv då vilken utbildning du söker i ämnesfältet.

ANTAGNING

Antagningsbesked kommer senast två veckor efter sista ansökningsdag, dvs 4 juni 2024. Om du inte skulle bli antagen till kursen så hamnar du på vår reservlista. Du får då besked om vilken plats du har på reservlistan.

HUR GÅR DET TILL?

Vi som arbetar på Designskolan kommer att titta på arbetsproverna, diskutera, läsa de personliga breven och därefter göra en bedömning om vilka som antas till kurser. Vid antagningen bedömer vi dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Arbetsproverna är den viktigaste delen i vår bedömning, så lägg lite krut där.

ATT TÄNKA PÅ

Skriv ditt namn på alla bilagor. Material som skickats med post återsändes om din försändelse innehåller ett frankerat och adresserat C3 kuvert.

VILL DU VETA MER?

Om du har frågor om ansökan eller arbetsprover hör av dig till kursansvarig Kajsa Lindgren!

Kajsa Lindgren

Tel: 070-531 63 09
mail: kajsa.lindgren@olandsfolkhogskola.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

En tjej ritar på ett stort papper på en vägg