ANSÖK TILL DESIGNSKOLAN
Ansök nu

ANSÖK TILL DESIGNSKOLAN

Kul att du är intresserad av att söka till Designskolan! Här berättar vi mer om hur en ansökning går till.

Det är enkelt! För att ansöka skickar med arbetsprover*, fyller du i en ansökningsblankett och bifogar lite dokument.

*arbetsprover = dokumentation av arbeten du gjort! Här visar hur du jobbar med färg, form och material och är utgör den viktigaste bedömningen för att antas till utbildningen. (Läs mer nedan)

 

ANSÖKAN

Antingen kan du skriva ut ansökan hemma och skicka med posten eller ansöka online, dvs skicka allt digitalt.

I ansökan ska ingå:

ARBETSPROV

Vi är nyfikna på vad du gjort innan! Arbetsprov innebär att du ska skicka med en dokumentation av dina egna arbeten. Vi vill att du skickar in 5-10 foton/utskrifter eller original, kompletterade med information om originalets storlek och material. Teckningar, målningar, grafisk design, foto, kläder, modeller eller något annat spännande. Vi vill gärna att du skickar in dokumentation av både 2d -och 3d objekt, samt minst en teckning där du strävat efter att avbilda något. Skriv gärna korta bildtexter kring dina projekt!

Det du skickar in behöver inte vara perfekt eller färdigt! För vi är nyfikna på att veta mer om ditt skapande just nu, om hur du tänker och vad du är intresserad av att göra. Vi är nyfikna på din kreativitet helt enkelt och tycker att det är viktigt att du har roligt när du gör dina arbetsprover!

Du kan välja att skicka dina arbetsprover med posten eller skicka in dem digitalt. Vi kommer att skriva ut alla arbetsprover i A4 vid antagningsprocessen. För att ha bättre kontroll på färgkvalitet /finish så kan du om du vill välja att skriva ut dina arbetsprover själv och skicka med post.

Hur du skickar in din ansökan med Posten:
Skriv ut Ansökningsblankett, kopior av betyg, CV och personligt brev.

Skriv ut dina arbetsprover hemma i max A3. Vi önskar att du monterar dem på ett styvare papper eller kartong i storlek A3, då är det lättare att för oss att hantera. Komplettera med beskrivning av orginalets material och mått samt kort bildtext. Kom ihåg att skriva ditt namn på alla dokumenten.

Ansökning och arbetsprov som skickas med post sänds till:

Ölands folkhögskola
Designskolan
Skogsby 114
386 93 Färjestaden

Hur du skickar in din ansökan digitalt:
Fyll i ansökan via Ölands folkhögskolas hemsida https://olandsfolkhogskola.se/ansok/

Bifoga de övriga dokumenten som bilagor i PDF-format, detta finner du längst ner på ansöknings-sidan. De övriga dokumenten är: Dina arbetsprov, CV, kopior av betyg och personligt brev.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN OCH DINA ARBETSPROVER SENAST 23 MAJ 2023

Om du behöver komplettera din ansökan med t ex senaste betyget eller ytterligare arbetsprover kan du skicka ytterligare ett brev eller maila till info@olandsfolkhogskola.se  Skriv tydlig avsändare, sökt utbildning och komplettering i ämnesfältet.

ANTAGNING

Antagningsbesked kommer senast två veckor efter sista ansökningsdag, dvs 7 juni 2023. Om du inte skulle bli antagen till kursen så hamnar du på vår reservlista. Du får då besked om vilken plats du har på reservlistan.

HUR GÅR DET TILL?

Vi som arbetar på Designskolan kommer att titta på arbetsproverna, diskutera, läsa de personliga breven och därefter göra en bedömning om vilka som antas till kurser. Vid antagningen bedömer vi dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen utifrån det vi ser i din ansökan.

ATT TÄNKA PÅ

Skriv ditt namn på alla bilagor. Material som skickats med post återsändes endast om din försändelse innehåller ett frankerat och adresserat C3 kuvert för återsändning.

VILL DU VETA MER?

Om du har frågor om ansökan eller arbetsprover hör av dig till kursansvarig Kajsa Lindgren!

Kajsa Lindgren

Tel: 070-531 63 09
mail: kajsa.lindgren@olandsfolkhogskola.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

En tjej ritar på ett stort papper på en vägg