Allmän kurs
Ansök nu

Allmän kurs

Studera på ett annorlunda och kreativt sätt på underbara Öland!

På allmän kurs finns möjlighet att läsa in gymnasiet. Om du har svenska som andraspråk kan du också läsa in grundskolans kärnämnen. Du kan läsa 1–3 år. Tiden det tar beror på hur många godkända poäng och år av arbetslivserfarenhet som du har med dig.

Studierna är på heltid och du läser enligt ett schema. Du läser både ämnen som ger ämnesbehörighet och de som kan vara personligt utvecklande. Vi arbetar tematiskt, vilket betyder att du läser svenska tillsammans med historia, religion, samhällskunskap eller naturkunskap i längre teman. De teman vi arbetar med under året utgår ifrån Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Matematik och engelska studeras i nivågrupperingar. 

Lektionerna är lärarledda och varierande. Grupperna är små, med 16 deltagare. Grupparbeten och diskussioner är en viktig del av undervisningen då samtal och gemenskap står i fokus. Studiernas nivå anpassas efter dina behov och din förmåga. Det är viktigt att du kan ta personligt ansvar för dina studier. 

Vi jobbar aktivt med hälsa. Du får testa på olika former av träning och fysisk aktivitet och jobba teoretiskt med hälsans betydelse för vår livskvalitet både fysiskt och psykiskt. Du får också arbeta skapande med t ex skrivande, film och bild för att undersöka och lära på flera sätt. 

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola:

Svenska 1/Svenska som andraspråk 1, Engelska 5, Matematik 1a, Naturkunskap 1a1, Samhällskunskap 1a1, Historia 1a1 och Religion 1. 

Grundläggande behörighet för högskola/universitet:
Svenska 1, 2 och 3/Svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 5 och 6, Matematik 1a, Naturkunskap 1a1, Samhällskunskap 1a1, Historia 1a1 och Religion 1.

 

Kontakt

Ingrid Dehlbom
ingrid.dehlbom@olandsfolkhogskola.se
0485 – 56 44 04

 

Christina Henriksson, Studie- och yrkesvägledare
christina.henriksson@olandsfolkhogskola.se
0485 – 56 44 25

 

Om ansökan

Sista ansökningsdag är 8 maj. Därefter löpande antagning i mån av plats.

Vad som ska ingå (personligt brev, referensperson, betyg, personbevis.

Att ansökan måste vara komplett.

Sista ansökningsdag?!?!

Tacka ja till din plats.