Praktisk färglära och landskaps­måleri
Se alla bilder Ansök nu

PRAKTISK FÄRGLÄRA OCH LANDSKAPSMÅLERI
15 – 19 JUNI

Hur blandar du färg, och hur förändras de när du kommer ut i landskapet?

KURSEN ÄR REDAN FULLTECKNAD OCH RESERVLISTAN LÅNG. VI HAR DÄRFÖR VALT ATT TA BORT KURSEN SOM MÖJLIG ATT ANSÖKA TILL. SKULLE AVHOPP GÖRA ATT RESERVLISTAN KRYMPER AVSEVÄRT ÖPPNAS ANSÖKNINGEN UPP IGEN!

Välkommen till en kurs för dig som vill utveckla dina färdigheter inom måleri. Mats Brate håller i momentet praktisk färglära där du kan hitta egna strategier för att komma vidare med färg i ditt måleri. I nästa moment hjälper Jörgen Platzer dig att utveckla ditt måleri på plats i det öländska landskapet. Kursen vänder sig till dig som kanske just har börjat måla eller är en bit på väg med några års erfarenhet bakom dig. 

Kursmomentet praktisk färglära är tre dagar långt och bygger på enkla övningar, personlig handledning och gemensamma genomgångar och samtal. Vi arbetar med akrylfärg i första hand. Förutom att försöka förstå färg genom praktiska övningar så samtalar vi om språket, hur vi pratar om färg, och närmar oss försiktigt formell färgteori. Vi går även igenom grundläggande materiallära om akryl och oljefärg, verktyg mm.  Och tittar på relevant litteratur om färg. Vi kommer främst att arbeta inomhus i en av skolans ljusa ateljéer men möjlighet att måla utomhus finns på eftermiddagarna efter avslutade kursmoment. 

Kursmomentet landskapsmåleri innebär att praktiskt omsätta sina nyvunna kunskaper i landskapsmåleri. Vi tillbringar så mycket tid som möjligt ute och målar. Vi har med oss fika och lunch. Vid dåligt väder håller vi oss nära skolan och dess ateljéer.

KOSTNAD

4 835 kr. Vill du inte bo på skolan kostar kursen 3 035 kr.

KURSANSVARIG

Mats Brate och Jörgen Platzer. Mats är konstnär och har varit verksam på Öland sedan han examinerades från Konstfackskolan, måleri, 1995. Han har arbetat som kursansvarig pedagog på konst och designkurserna på Ölands folkhögskola ett femtontal år. Jörgen Platzer är konstnär och har tidigare varit kursansvarig för Konstskolan på Ölands folkhögskola. Han har lång erfarenhet av att leda sommarkurser i landskapsmåleri.