ORIENTALISK DANS
15 – 19 JUNI

Orientalisk dans är en rolig och effektiv träningsform som passar alla åldrar och kroppar!

Denna kurs vänder sig främst till dig som är nybörjare och inte har tidigare erfarenheter av orientalisk dans. Under kursen kan du förvänta dig att få lära dig grunderna inom orientalisk dans/magdans på ett roligt och inspirerande sätt! Vi jobbar med grundläggande isoleringsövningar och teknik, lär oss en enklare koreografi samt utforskar olika musikgenrer såsom Shaabi, Baladi och Saidi. Under veckan tränar vi vår koordination, styrka och kondition.

Vi varvar den praktiska kunskapen med teori, exempelvis genom en filmkväll och musikquiz. Vi lär oss också om musikförståelse och hur vi kan uttrycka den mångfacetterade arabiska musiken på bästa sätt. I slutet av veckan lämnar du kursen med massor av ny kunskap och inspiration.

KOSTNAD

4 725 kr. Vill du inte bo på skolan kostar kursen 2 925 kr.

KURSANSVARIG

Elnaz har dansat så länge hon kan minnas och brinner särskilt för orientaliska danser och musik.  Med en förkärlek till de traditionella folkloristiska stilarna från Egypten och till den moderna amerikanska stilen Fusion Belly Dance är Elnaz en mångfacetterad dansare med bred kompetens. Som legitimerad fysioterapeut har Elnaz stor kunskap om kroppen och önskar att förmedla hur man på bästa sätt ska dansa på ett säkert och hälsosamt sätt. Som lärare tycker hon att det viktigaste är att arbeta hårt, samtidigt som man har kul. I danssalen vill hon förmedla den glädje som dansen skänkt henne under så många år, samtidigt som hon önskar stärka kvinnor i deras egna kroppar och konstnärskap.