Kreativt filmskapande
Se alla bilder Ansök nu

KREATIVT FILMSKAPANDE

1 – 5 juli

Utforska din poetiska sida genom diktfilm!

Är du nyfiken på att upptäcka ett spännande filmgenre? Under kursen kommer vi att utforska poesins värld genom att skapa diktfilmer som kombinerar text, ljud, musik och bild för att uttrycka tankar och känslor på ett lekfullt och kreativt sätt. Oavsett om du är intresserad av film eller skrivande kan denna kurs öppna upp nya möjligheter för att uttrycka dig. Vi kommer att låta oss inspireras av det öländska landskapet, se och diskutera poetiska filmer, samt läsa och skriva egna dikter. Kursen avslutas med en egen diktfilmfest där du kan dela ditt arbete med andra kursdeltagare, familj och vänner.

Kursen är fulltecknad, men reservlistan är än så länge kort och det går fortfarande bra att söka till kursen. För dig mellan 18 och 24 år, och som inte kan betala ordinarie kursavgift, finns det också ett antal stipendieplatser att söka. Läs mer nedan.

KOSTNAD

4 725 kr. Vill du inte bo på skolan kostar kursen 2 925 kr.

KURSANSVARIG

Amra Heco är radioproducent, filmmakare och lärare inom film på Ölands folkhögskola och HDK-Valand. I sitt konstnärliga skapande utforskar hon hur det undermedvetna inspirerar och påverkar det kreativa uttrycket. Utöver hennes egna projekt brukar hon hjälpa andra utveckla kreativa idéer.

ANSÖK TILL STIPENDIEPLATS SENAST 5 JUNI

Till den här sommarkursen finns för första gången ett antal så kallade stipendieplatser reserverade för deltagare i åldern 18-24 år, som inte kan betala ordinarie kursavgift. Vi vill ge fler chansen att prova på folkhögskola under en sommarvecka, och hoppas på sökande från olika bakgrunder. Läs mer om hur det fungerar och ansök här: Ansökan till stipendieplats. Vi vill ha din ansökan senast den 5 juni.

Projektet är ett samarbete mellan Ölands folkhögskola och Filmregion Sydost.