Konstskolan I och II
Ansök nu

Vi tror på konsten som språk! Bildens och formens kommunikativa egenskaper och förmåga att synliggöra tankar, idéer och visioner. På Konstskolan utgår vi  från varje deltagares eget konstnärliga arbete. Vårt mål är att förse alla som studerar konst hos oss med de teoretiska och praktiska kunskaper som är nödvändiga för vidare arbete eller studier.

KONSTSKOLAN I

Under konstskolans hösttermin får du verktyg och nycklar till ditt skapande i form av konstkurser i olika specifika tekniker. Längre in i kursen blir vår utbildning inom konst friare och mer inriktad på ditt specifika konstnärliga arbete.

FÖRBERED DIG FÖR VIDARE KONSTUTBILDNING

På vår konstutbildning får du också möjlighet att fördjupa dig i dina egna projekt. Vi står till hands med individuell handledning. Du får även hjälp med att sammanställa dina arbetsprover för vidare studier på till exempel konsthögskola.

LÄS MER OM KONSTSKOLAN I HÄR

 

KONSTSKOLAN II

På Konstskolan II är kursen främst riktad till dig som gått ett förberedande år på Konstskolan I eller annan jämförbar utbildning och som vill satsa på en framtid inom konst. På Ölands folkhögskola får du möjlighet att lägga fokus på din konstnärliga utveckling. Du kommer att få en egen ateljé som du har tillgång till dygnet runt. Du har möjlighet att arbeta med projekt i olika lokaler och stora gemensamma ateljéer.

FÖRDJUPA  DITT KONSTNÄRLIGA SPRÅK

Förutom föreläsningar, seminarier och workshops, kommer du under din konstutbildning att arbeta med längre sammanhängande perioder med egna självständigt formulerade projekt.

LÄS MER OM KONSTSKOLAN II HÄR