Sommarkurser på Ölands Folkhögskola

Krydda sommaren 2018 med en kurs på Ölands Folkhögskola! Men du får ge dig till tåls till den 1 december då vi släpper nästa års kursprogram. Först från det datumet och kl 8.00 på morgonen blir också kurserna sökbara.

Du kommer att kunna söka till kurser direkt härifrån, eller via en blankett som medföljer kurskatalogen. Vill du ha den hemskickad? Ring då  0485-56 44 00 eller skicka ett mail till olands.folkhogskola@folkbildning.net. Observera att kurserna vänder sig till vuxna och du måste vara 18 år för att kunna söka till våra sommarkurser.

Alla kurser utom fågelkurserna startar på måndagar kl. 8.30 med fika och introduktion i matsalen, och avslutas med eftermiddagsfika på samma plats kl 14.30 sista kursdagen. Vi har bredvid expeditionen ett stort bibliotek och datorer som alltid finns tillgängliga, samt en butik i vilken du dagtid kan köpa konstnärsmaterial och annan utrustning. På kvällarna är vårt café öppet och då finns möjlighet att handla enklare maträtter, smörgåsar etc. Vissa kväller erbjuder vi också kulturaktiviteter som föreläsningar, uppträdanden och quiz.

Hitta hit

Ölands folkhögskola ligger belägen i en lugn och naturskön omgivning, nära till Stora Alvaret och till Mittlandsskogen, samtidigt bara 20 minuter bilvägen från Kalmar. Två kilometer efter brofästet svänger väg 136 söderut skyltat mot Ottenby och Mörbylånga. Har tar du av och efter fyra kilometer kommer du till Skogsby. Skolan ser du på höger sida om vägen i södra delen av byn. Färdas du kommunalt finns det bra bussförbindelser från Kalmar (klt.se) med hållplats precis utanför skolan. Närmaste bankomat finns i Färjestaden, knappt 4 kilometer från skolan, och i närheten finns också apotek, ett köpcentrum och vårdcentral m.m.

VAD BETALAR DU FÖR?

Folkhögskolornas sommarkurser är statsbidragsfinansierade. Det betyder att själva undervisningen är kostnadsfri. Det du betalar för är allt utöver detta: mat (inkl. fika, frukt och snacks som finns tillgängligt utanför måltiderna), material, lokaler, utrustning m.m. Du kan välja om du vill bo på internatet eller ej. All betalning sker efter kursslutet via faktura som skickas hem till dig, eller till den adress du angett.

INKVARTERING

Lakan och handduk ingår. Vill du ha toalett och dusch på rummet kostar det 100 kr extra per natt, och du måste kryssa för detta önskemål i anmälningsformuläret. Vi har bara ett begränsat antal rum med toalett och dusch, därför gäller först till kvarn. Vill du komma till skolan en dag tidigare går det bra, kontakta då internatansvarig, helst via e-post: ofh.internat.oland@folkbildning.net

Viktigt att tänka på om Sommarkurser

Flera av våra sommarkurser är mycket eftertraktade, och vi utgår från att du omgående meddelar oss om du tänker avstå din plats vid antagningsbesked. Även du som hamnat på reservplats, men vill avstå denna, måste höra av dig och meddela oss detta skriftligt via brev eller e-post till info@olandsfolkhogskola.se

 

 

Kurser

Höstfåglar

Oktober är en synnerligen intressant tid för fågelskådare på Öland. Fortfarande finns vissa flyttande...

Läs mer »