Jobba hos oss

JOBBA HOS OSS

Om du är intresserad av att jobba på Ölands folkhögskola är du välkommen att skicka oss en intresseanmälan även om vi inte har någon tjänst eller vikariat utlyst.

Skicka en intresseanmälan till rektor Åke Holm: ake.holm@olandsfolkhogskola.se
Du är även välkommen att besöka oss och titta på skolan. Kontakta oss innan så vi kan ta emot dig!

Scenkonstskolan på Ölands Folkhögskola söker ny(a) kursföreståndare/teaterlärare.

 

Scenkonstskolan på Ölands Folkhögskola har en lång tradition av att erbjuda en grundläggande utbildning inom scenkonstområdet, detaljinriktningen har varierat genom åren men vi har alltid strävat efter att hålla en hög kvalitet och att erbjuda professionella yrkesverksamma inom scenkonstområdet som pedagoger. Nu finns en möjlighet att överta föreståndarskapet för Scenkonstskolan och utveckla den vidare i en riktning som du själv får ett avgörande inflytande över. För närvarande är vi uppdelade i en årskurs ett där vi fokuserar på grundläggande skådespelarträning, dans, musik och sång och en årskurs två som är mera direkt förberedande för teaterhögskola eller motsvarande med möjlighet att vidareutveckla sina förmågor även inom scenografi, regi, teatermusik etc.

 

Vi söker dig som har väldokumenterad utbildning/erfarenhet inom scenkonstområdet: Som skådespelare, regissör, dramatiker, scenograf eller annat. 

Vi vill naturligtvis att du omfattar folkhögskolans värdegrund där deltagaren och hens utveckling och erfarenheter står i centrum.

Att du har en pedagogisk vilja och idé hur just du vill att en utbildning ska utformas och bedrivas är också en självklarhet.

Det är en fördel om du har en viss bredd i ditt kunnande inom scenkonstområdet. Men naturligtvis också spets.

Du behöver ha goda ledaregenskaper och en vilja och förmåga till samarbete.

Du behöver vara flexibel och smidig utan att för den sakens skull kompromissa ihjäl dina egna visioner.

Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det skadar inte om du är hemmastadd i digitala miljöer vad gäller t.ex. grafisk formgivning och har elementära kunskaper vad gäller ljud- och ljusteknik men detta är inte ett absolut krav.

Det finns flera alternativ hur kursen ska drivas: Du kan vara ensam på 100% och komplettera med timlärare och gästlärare. Ni kan vara två personer med kompletterande kompetenser som arbetar t.ex 65 % var (exemplet taget från Ölands Folkhögskola: Konstskolan) som söker tillsammans (Och får då  35% ”över” av er tid till att vara fortsatt yrkesverksam.) Självklart kan du också söka ensam men med tanken att arbeta deltid och samverka tätt med någon du ännu inte vet vem det är. Det finns säkert ytterligare alternativ. Vår ambition är att utforma tjänsten/tjänsterna efter dig som får den/dem snarare än att detaljstyra tjänstens innehåll och söka en person som stämmer in på just det.

Har du frågor om kursen och tjänsten så hör av dig till

Mia Nilsson, kursansvarig på Scenkonstskolan 1
mia.nilsson@olandsfolkhogskola.se 070-480 71 26

Johan Bernander, kursansvarig på Scenkonstskolan 2
johan.bernander@olandsfolkhogskola.se 070-730 26 28

Mia och Johan är anträffbara i juni och augusti.

Åke Holm, rektor på Ölands folkhögskola.
ake.holm@olandsfolkhogskola.se 0485 – 56 44 05

Länk till ansökan