Under året kommer vi tillsammans att gå igenom många olika sätt att verka för hållbar utveckling, och efterhand lägga mer och mer tid på självständigt arbete för att utveckla egna projekt.

Tillsammans kommer vi att planera och skapa en permakulturträdgård, planera och skapa utelokaler, växthus osv, gå igenom skolans egen hållbarhetsarbete och hitta möjliga förbättringar, göra en modellby av tiny houses, och åka på många studiebesök till odlare, aktivister och organisationer som jobbar med hållbar utveckling.

Förutom detta kommer du som går kursen att ha egen tid för att utveckla dina egna hållbara projekt. Då har du tillgång till mark, ljudstudio, trädgård, snickeri, växthus, screentryck, keramik, foto, film, ateléer, grafikverkstad och vårt fina stora kök.

Du kommer att vara omgiven av och kan arbeta tillsammans med lärare och studenter i dokumentärfilm, biologi, konst, samhällsorientering, teater, historia, design, svenska, hälsa, engelska, film, matematik, integration och skrivande. Intill skolan ligger på ena sidan Hushållningssällskapets ekologiska försöksstation med kretsloppshus, och på andra sidan Station Linné, som är en internationellt arbetande forskningsstation med särskilt fokus på insekter och växtlighet på det öländska Alvaret.