På Ölands folkhögskola bor du nära Alvaret.

Förutom internatet på Ölands folkhögskola finns ett café, gym, tvättstuga, bastu och sköna utrymmen där du kan umgås, spela biljard eller bara slappa lite. Du betalar en internatavgift för ditt boende och i denna ingår frukost, lunch, eftermiddagskaffe och kvällsmat alla skoldagar. Vi är stolta över vårt kök och kan erbjuda specialkost och vegetarisk eller vegansk mat för dig som önskar.

Bo på internat, nära Ölands folkhögskola och vacker miljö

Internatet på Ölands folkhögskola har 97 rum, 76 enkelrum varav 39 med egen dusch/wc och 22 dubbelrum. Våra rum är belägna dels i mindre byggnader i skolans trädgård samt i Norra flygeln som är en tvåvåningsbyggnad som ligger i anslutning till skolans huvudbyggnad. Vi har även 20 enkelrum i två parhus i ett villaområde ca 500m från skolan.

På varje elevhem finns gemensamt dagrum med tv och kök för enklare matlagning. Toalett och dusch finns antingen på rummet eller i korridor. Skolan värnar om miljön, vilket innebär sopsortering på varje internat som eleverna själva tar ansvar för.

Nyfiken på internatboende?

Hör av dig så berättar vi mer om hur det är att bo på internat på folkhögskola!

Alla rum är inredda med säng, skrivbord, skrivbordsstol, bokhylla och garderober. Du tar själv med kudde, täcke och lakan.

I början av höstterminen då efterfrågan på vårt internat är som störst är det troligt att du får dela ett dubbelrum med en annan kursdeltagare på skolan. Senare på hösten kan det finnas möjlighet att flytta till ett enkelrum om man vill. Men många av våra deltagare väljer att dela rum hela läsåret eftersom de trivs med det.

Du hittar priser på rummen och andra kostnader här.

Jag som är ansvarig för och har hand om internatet heter Monica Jacobsson.

Tel 0485 - 56 44 02

monica.jacobsson@olandsfolkhogskola.se