Vårfåglar nybörjare imageSe alla bilder

VÅRFÅGLAR – NYBÖRJARE 10–12 MAJ

Den första av årets två kurser i fågelskådning, och en kurs för dig som inte fågelskådat så mycket tidigare.

OBS! KURSEN ÄR FULLTECKNAD.

Denna kurs vänder sig till dig som inte tidigare gått någon fågelkurs på Ölands folkhögskola. Under tre dagar bekantar vi oss med många av våra vanligaste vårfåglar, men även ovanligare arter kan krydda anrättningen – vi är trots allt på Öland, en av landets främsta platser för fågelskådning!

Vi är ute från tidig morgon till sen eftermiddag, färdas i egna bilar och delar på kostnaden. På fredagskvällen lyssnar vi på föredrag och kanske nattsångare. Vi kan inte erbjuda boende på skolan eftersom våra långa kurser fortfarande är igång.

KOSTNAD

1 475 kr. Boende och transporter ingår inte i kostnaden.

KURSANSVARIG

Pav Johnsson jobbar till vardags som lärare i naturkunskap på Ölands folkhögskola. Han är biolog och har varit passionerat intresserad av naturen i hela sitt liv. Han var redaktör för den prisbelönta boken Ölands fåglar. Vid sidan av lärarjobbet leder Pav naturresor i egen regi, eller via resebolaget AviFauna Naturresor. Han medverkar återkommande som naturexpert i P4 Kalmar och syntes våren 2017 i ”Det stora fågeläventyret” på SVT. På kursen medverkar också läraren och naturguiden Johan Petersson.

OBS! Tidigare sista ansökningsdag: 16 april