SVERIGES ENTOMOLOGISKA FÖRENINGS RIKSMÖTE 14 – 16 JUNI

Sveriges Entomologiska Förening (SEF) är en riksorganisation för entomologiska föreningar i Sverige. Du som är medlem i någon av till SEF anslutna föreningar hälsas här hjärtligt välkommen till att anmäla dig till 2019 års Riksmöte, med inkvartering på Ölands folkhögskola, men med fokus på östra Småland!

Ölands folkhögskola ligger bara några kilometer från Färjestaden och alltså rätt nära Ölandsbron. Genomgående tema vad gäller föredrag, exkursioner och nattligt ljusfångande är däremot östra Småland och Kalmartrakten. Inte minst kommer de entomologiskt unika markerna runt Bäckebo, Allgunnen och Hornsö besökas. Ölands folkhögskola ligger som längst en timme bort från de mest avlägsna exkursionslokalerna. Allt eftersom programdetaljer och tider spikas uppdateras denna sida.

PROGRAMMET –  I GROVA DRAG!

Fredag
Incheckning under eftermiddagen, därefter middag, föredrag och ljusfångst i närområdet.

Lördag
Efter frukost årsmöte fram till lunch. Därefter exkursioner i Kalmartrakten fram till middag, därefter en genomgång av exkursionernas mer intressanta arter och kortare föredrag. På kvällen ljusfångst i Småland för de som vill.

Söndag
Efter frukost och utcheckning vid 9.00 tar vi med oss lunchpaket och sedan är det valbara tider och platser i främst Hornsö- och Algunnenområdet för exkursioner.

FSOE tar fram ett antal förslag på exkursionsmål i form av kartor eller som GPS-punkter som kommer att finnas tillgängligt för alla deltagare.

STANNA TRE DAR EXTRA?

Är du intresserad av att stanna kvar några dagar för att även uppleva Öland, så erbjuder Ölands folkhögskola två tredagarskurser för entomologer, måndag till onsdag veckan som kommer (den vecka som avslutas med midsommar). Mattias Forshage och Pav Johnsson ansvarar för kursen ”Ölands insektsfauna”, och John Hallmén och Stanislav Snäll leder kursen ”Fota insekter”. Mycket få platser på dessa kurser, öronmärkta för de som är inkvarterade på folkhögskolan redan under helgens riksmöte, finns ännu kvar. Vill du ha en chans att få plats på någon av kurserna bör du anmäla dig omgående. Är du intresserad så skicka in din ansökan även när kurserna blivit fullbokade!

ANMÄLAN

Du anmäler dig till så väl Riksmötet som till de två nämnda kurserna genom att klicka på knappen ”Ansök nu” överst och nederst på denna sida. Formuläret är främst utformat för skolans sommarkurser, så läs klart nedan innan du anmäler dig!

Efter du klickat på knappen ”Ansök” fyller du i alla fält i formuläret märkta med asterisk (*), vilka är obligatoriska.

Under rubriken ”JAG SÖKER TILL” måste du bocka för ”SEF Riksmöte 14-16 juni”. Här bockar du också för om du vill gå någon av kurserna.

Fyll i boendealternativ under rubrik ”BOENDE”. Om du ämnar bo i husbil/tälta på skolans område väljer du här ”jag ordnar eget boende!

Längst ned i webbformuläret väljer du ett av följande tre prisalternativ beroende på hur du önskar bo:

Mat och deltagande och boende i dubbelrum (1 450 kr).
Mat och deltagande och boende i egen husbil/tält* (950 kr).
Mat och deltagande men eget boende (850 kr).
Klicka ”Skicka”

Om du har några speciella önskemål om vem du önskar dela rum med, frågor, önskar eget boende etc så skicka efter du ansökt ett mejl till pav.johnsson@olandsfolkhogskola.se!

* För dig med husbil är det bra att veta att elstolpar ej finns på parkeringen. Däremot får alla som väljer ställplats/tältplats på skolan nyckeltagg med tillträde till dusch/bastu, och en del andra lokaler.

BETALNING

Betalning sker via faktura som du antingen får på plats, eller skickas med post efter mötet. Om du får förhinder och önskar avanmäla dig gör du det till pav.johnsson@olandsfolkhogskola.se!

Väl mött hälsar Föreningen SydOstEntomologerna!

thumbAnsök nu