Insikter om insekter Se alla bilder Ansök nu

INSIKTER OM INSEKTER 28 JUNI – 2 JULI

Välkomna till en kurs för alla med nyfikenhet på insekter!

OBS! FULLTECKNAD. DU KAN FORTFARANDE ANSÖKA, MEN HAMNAR DÅ PÅ RESERVPLATS.

Under en härlig vecka på Öland hinner vi bekanta oss med några av de förmodat 33 000 insektsarter som förekommer i vårt land. Dag- och nattexkursioner varvas med föreläsningar, utflykter till natursköna platser och studier av insamlat material. Vi lär oss känna igen de olika insektsordningarna och får baskunskaper i entomologi. På grund av pandemiläget så försöker vi ha stora delar av kursen utomhus, och för deltagande är tyvärr eget fordon en nödvändighet vid transporter. Vi måste undvika att tränga ihop oss i gemensamma fordon.

KOSTNAD

3 555 kr. Vill du inte bo på skolan kostar kursen 2 275 kr.

KURSANSVARIG

Dave Karlsson och Pav Johnsson (se Vårfåglar – nybörjare). Dave är en passionerad insektsforskare som till vardags studerar steklar och är stationschef vid Station Linné på Öland. Här arbetar han i det Svenska Malaisefälleprojektet, ett forskningsprojekt som funnit över 2 000 nya insektsarter för landet, varav hälften helt nya för vetenskapen. 2017 tilldelades Dave det ärofyllda priset ”Årets ölänning” och 2019 var det Pavs tur.

TIPS!

Då kursen snabbt blev fulltecknad och kölistan börjar bli lång vill vi ge dig med en högskoleutbildning i bagaget en tips om denna kurs på engelska på masternivå. Den anordnas av Stockholms Universitet men genomförs på och av insektsforskare från Station Linné.

 

Ansök nu