Trädgårdsutbildning

Ekologisk och gestaltande trädgårdsutbildning, 1 år

Terminsstart 8 februari 2021
Terminsslut 3 december 2021

Trädgårdsutbildningen är en utbildning om 40 veckor och följer en växtsäsong från februari till november.

Läsåret 2020 arrangeras kursen av Ölands Folkhögskola som en profilkurs. Huvudman är Region Kalmar län. Utbildningen är förlagd på Capellagården i Vickleby.

Från läsåret 2021 arrangeras kursen av Capellagården, läs mer här

Kursen är en grundutbildning och ger dig goda kunskaper i trädgårdsgestaltning, trädgårdsodling och grönskötsel. Detta innebär att du får en grundläggande utbildning i trädgårdsarbete med en hantverksmässig yrkesskicklighet. Basen i utbildningen är ett praktiskt trädgårdskunnande såväl som teoretiskt. En stor del av undervisningen sker utomhus i Capellagårdens trädgård i Vickleby. Vi gör också studiebesök i trädgårdar och odlingar.

På Capellagården finns en ansvarig trädgårdslärare och i utbildningen medverkar också Capellagårdens trädgårdsmästare samt gästlärare och föreläsare.

Då utbildningen är förlagd till Capellagården har du också möjlighet att få inblick i konstnärs- och hantverksutbildningarna vid skolan. Möbel- och inredningssnickeri, Textil och Keramik utgör spännande mötesplatser där projekt och tankar om samverkan föds.

Capellagården har i över 30 år drivit trädgårdsutbildningar och där finns ett stort kontaktnät och erfarenhet att ta del av.

Information om kursen på capellagårdens hemsida