Trädgårdsutbildning

Välkommen söka till

Ekologisk och gestaltande trädgårdsutbildning, 1 år

Terminsstart 3 februari 2020
Terminsslut 27 november 2020

Trädgårdsutbildningen är en utbildning om 40 veckor och följer en växtsäsong från februari till november.

Region Kalmar län län är huvudman och utbildningen arrangeras av Ölands Folkhögskola som en profilkurs. Utbildningen är förlagd på Capellagården i Vickleby.

Kursen är en grundutbildning och ger dig goda kunskaper i trädgårdsgestaltning, trädgårdsodling och grönskötsel. Detta innebär att du får en grundläggande utbildning i trädgårdsarbete med en hantverksmässig yrkesskicklighet. Basen i utbildningen är ett praktiskt trädgårdskunnande såväl som teoretiskt. En stor del av undervisningen sker utomhus i Capellagårdens trädgård i Vickleby. Vi gör också studiebesök i trädgårdar och odlingar.

På Capellagården finns en ansvarig trädgårdslärare och i utbildningen medverkar också Capellagårdens trädgårdsmästare samt gästlärare och föreläsare.

Då utbildningen är förlagd till Capellagården har du också möjlighet att få inblick i konstnärs- och hantverksutbildningarna vid skolan. Möbel- och inredningssnickeri, Textil och Keramik utgör spännande mötesplatser där projekt och tankar om samverkan föds.

Capellagården har i över 30 år drivit trädgårdsutbildningar och där finns ett stort kontaktnät och erfarenhet att ta del av.

Utbildningsplan
Ansökningsformulär