Om ansökan till Scenkonstskolan 2 Ansök nu

Vi har fått några lediga platser på Scenkonstskolan 2 nästa läsår.

Har du gått ett år på teaterlinje på en annan folkhögskola eller har andra erfarenheter som motsvarar är du välkommen att söka. Du kan nu, eller under året, välja inriktning mot skådespeleri, regi, scenografi, producentskap, teatermusik eller koreografi. Eftersom skolan är semesterstängd i juli får du höra av dig direkt till kursföreståndare Johan Bernander som du säkrast når på johan.bernander@olandsfolkhogskola.se. Du kommer att få skicka in ett filmat scenprov samt ett personligt brev där du beskriver ett ”drömprojekt”.

Välkommen med din ansökan!

_________________________________________________

ATT SÖKA TILL SCENKONSTSKOLAN II

Åk 2 på Scenkonstskolan bygger på att du har erfarenhet av ett tidigare teaterår på Ölands folkhögskola, annan folkhögskola eller motsvarande. Kursen har 8 platser. Du kan välja din egen inriktning: skådespeleri, regi, scenografi, teatermusik, koreografi eller produktion.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är måndag 4 maj.  

Antingen kan du skriva ut hemma och skicka med posten eller ansöka online, dvs skicka allt digitalt. Tillsammans med din ansökningsblankett behöver du skicka med:

Kopior av betyg

CV 

Dessutom vill vi att du som söker till årskurs 2 skriver ett brev där du beskriver dina tidigare erfarenheter, ditt val av inriktning och att du kort beskriver en scenkonstproduktion som du skulle vilja göra.

AUDITION

OBS! Viktig information. För att inte i onödan utsätta någon för ökad smittorisk (Corona) kommer vi att genomföra årets audition på distans.

Det innebär att du som söker inte behöver resa till Öland utan i stället skickar in följande: 

1. En mobilfilm (utan klipp och redigering) med ditt valda scenprov på ca 3 min. Till scenprovet väljer du antingen en av våra förelagda texter som du hittar längst ner här på sidan eller en egen scentext att framföra. Väljer du en av våra texter – utgå bara från texten i den situationen du tolkar den som, dvs du behöv er inte läsa hela pjäsen och sätta in scenen i det sammanhanget. Om du väljer en egen text vill vi att du även mailar oss den texten, samt vilken pjäs den är hämtat ur, innan din audition.

2. En mobilfilm där du sjunger en sång helst med komp (eget, en ackompanjatör eller backtrack ) men du kan också sjunga a capella (utan komp). 

3. Ett kort brev där du beskriver vad dans och rörelse betyder för just dig. Har du dansat förut? Tränat? Har du sett någon föreställning med dans och rörelse? Finns det någon dansstil du tycker är intressant?

Ovanstående audition är utformad i första hand för dig med skådespelarinriktning. Men vi vill att du genomför den även om din inriktning är att sikta på regi, scenografi eller något annat. Då kompletterar vi audition med samtal och övningar i anslutning till ditt scenprov.

HUR?

Du skickar alla dina filer med Sprend, där du kan göra en gratis överföring av filer upp till 20Gb, utan registrering.

https://sprend.com

Mottagare i Sprend: mia.nilsson@olandsfolkhogskola.se

RÄTT FILFORMAT

Obs! Det är viktigt att du skickar ditt material i rätt filformat:

Mobilfilm – mp4

Brev, text – pdf

Märk alla dina filer med ditt förnamn, efternamn och prov som i exemplet:

Anna Andersson – Scen

Anna Andersson – Sång

Anna Andersson – Brev

NÄR?

4 maj är sista ansökningsdag. Du registrerar din ansökan här på Ölands folkhögskolas hemsida. Därefter får du ett svar att vi har tagit emot din ansökan.

4 maj är sista inlämningsdag för dina digitala ansökningsprov. Då skickar du dem via https://sprend.com till mia.nilsson@olandsfolkhogskola.se. Därefter får du ett svar att vi har tagit emot dina ansökningsprov digitalt.

9-10 maj samlas juryn och tittar på dina prover och läser ditt brev. Därefter kommer Mia Nilsson (Scenkonst I) eller Johan Bernander (Scenkonst II) att ringa upp dig för ett kort samtal där vi kommer att ställa några frågor. Vi önskar att du är tillgänglig 10 maj för det. 

ANTAGNING

Antagningsbesked ger vi senast 1 juni.

Ansökning som skickas med post sänds till:
Ölands Folkhögskola
Scenkonstskolan
Skogsby 144
386 93 Färjestaden

VILL DU VETA MER?

Om du har frågor om ansökan kan du kontakta Johan Bernander, Kursföreståndare Scenkonstskolan II
johan.bernander@olandsfolkhogskola.se

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

TEXTER TILL AUDITION

Text nr 1 till audition Ölands Folkhögskola 2020

Text nr 2 till audition Ölands Folkhögskola

Text nr 3 till audition vid Ölands folkhögskola

Text nr 4 till audition vid Ölands Folkhögskola

Text nr 5 till audition vid Ölands Folkhögskola

Text nr 6 till audition vid Ölands Folkhögskola

Ansök nu