OBS! Viktig information. 
För att inte i onödan utsätta någon för ökad smittorisk (Corona) kommer vi att genomföra årets audition på distans.
Vidare info på länken: Om ansökan till Scenkonstskolan 2

 

JUST NU PÅ SCENKONSTSKOLAN II …

Välkommen att söka till läsåret 2020/2021!

 

…NÅGRA VECKOR IN PÅ VÅREN

Vi är igång och producerar ADJÖ, HERR MUFFIN, vårens barnföreställning. Premiär i början av april. Den var tänkt att spelas på Ölands folkhögskola och på turné i närområdet, men pga pandemin kommer den att streemas och visas digitalt istället.

Adjö, Herr Muffin är pjäsversionen av Ulf Nilssons älskade bok med samma namn. Vad inte många vet är att pjäsen kom först. Urpremiären ägde rum i på Regionteatern i Växjö 2003 i regi av Johan Bernander. I Scenkonstskolans uppsättning spelar han tillsammans med andraårseleven Ella Nycander i en helt ny uppsättning där Ella också ansvarar för scenografin. En vacker och varm pjäs om sorg och närhet som inte lämnar någon oberörd.

Bild Anna-Clara Tidholm

 

_____________________________________

… CABARET MEDITERRANÉ

en somrig cabaret mitt i vintern

Med utgångspunkt framförallt i den franska cabarettraditionen plockade vi fram sånger om kärlek, ensamhet, förundran, livsmod och hopp av Brel, Brassens, Ferré, Theodorakis med flera, som vi placerade mitt i en berättelse om ett försök att skapa en ny värld, en värld att leva i, en värld av drömmar och förhoppningar, där framtiden trots allt finns och människan inte bara är sin egen värsta fiende.

Naivt? Kanske. Nödvändigt? Ja.

10 deltagare från Scenkonstskolans båda årskurser medverkade under ledning av lärarteamet Johan Bernander (text och regi), Mia Nilsson (personinstruktion, sånggestaltning och piano), Marie Thunborg (koreografi), Sara Danheden (sångpedagogik) Thomas Hertzman (arrangemang) och Rob Easley (musikalisk instudering) i denna garanterat julfria vintercabaret i det azurgröna Medelhavets närhet.

Föreställningen gavs dels internt för folkhögskolans egna deltagare och personal men också två gånger för allmänheten nämligen på premiären lördagen den 14/12 kl 18.00 och måndagen den 16/12 kl 19.00 i Liedbergsalen på Ölands Folkhögskola.

 

___________________________________________

Under de första veckorna 

Under de första veckorna av hösten har Scenkonst II arbetat med fokus på fördjupat skådespeleri och gestaltat scener ur Antigone av Sofokles med Johan Bernander. Gästlärare Anders Ortman har undervisat i teatermusikkomposition. Nu arbetar de med sånggestaltning ett par veckor under ledning av Mia Nilsson och Göran Åhlfeldt som ackompanjatör. Därefter kommer gästlärare Karin Lind som undervisar i scenografi innan det är dags för egen praktik i ett par veckor.

___________________________________________

KONSTNATTEN – EN DEL AV ÖLANDS SKÖRDEFEST

Sista fredagen i september hölls Konstnatten 17.00-22.00 på Ölands folkhögskola där besökare utifrån bjöds på en mängd olika aktivitet från olika kurser på skolan. Vi på Scenkonstskolan I och II gjorde några olika moment som återkom flera ggr under kvällen. I vår stora teatersal Liedberg framfördes haitisk stämsång och djembetrumspel och en modern danskoreografi. Två trånande danskavaljerer i form av dockspel med händer och fötter underhöll i en hörna vid matsalen, och det dök upp ett gäng minst sagt passionerade fågelskådare som sökte febrilt efter den utsökta och sällsynta fågeln som sas finnas i närheten… andra sökte efter mobiltäckning…

thumbAnsök nu