SÅ HÄR FUNGERAR VÅR DESIGNUTBILDNING

Designskolans koncept bygger på korta kurser med nytt tema varje vecka. Det gör att du får öva på idéutveckling och visualisering, vilket är grunden i all design. Många av veckorna leds av gästlärare specialiserade på sitt ämnesområde inom design, exempelvis yrkesverksamma arkitekter, designers och konstnärer. På ett år träffar du vid sidan av oss kursföreståndare ett 15-tal gästlärare.

Bredden på kursen gör utbildningen till en heltäckande förberedande designutbildning. Vi jobbar med allt från illustration, arkitektur, möbelformgivning, industridesign, screentryck, mode, gjutning, ljus mm. Detta sammantaget gör att du får chans att testa många olika uttryckssätt och samtidigt bygger du en bra grund för att söka vidare mot högre studier inom design. En vecka arbetar vi specifikt med portfolio.

Vi åker gärna på studiebesök, till museer och utställningar. Tillsammans reser vi på två studieresor, exempelvis till Köpenhamn och Stockholm för att besöka spännande utställningar och skolor.

EN KREATIV DESIGNSKOLA PÅ ÖLANDS FOLKHÖGSKOLA

Designyrket handlar om att kunna kommunicera i alla delar av den kreativa processen. Att ta hjälp av andras ögon och öron vid researcharbete, idéutveckling och framställning är a och o. Därför blir dina kurskamrater väldigt viktiga i ditt arbete. Tillsammans bygger vi en kreativ atmosfär där vi får öva och lära.

Vi följer upp dina arbeten och din personliga utveckling regelbundet genom din workbook och individuell handledning.

UTVECKLA DITT SKAPANDE UNDER ETT ROLIGT ÅR

Under året kommer du att arbeta med olika delar av designprocessen. Vi har kort introduktion i digitala verktyg men arbetar mestadels med händerna och analoga tekniker, då detta är grunden i komposition. Du får en konstnärlig grund i teckning, skissteknik färg och tredimensionell formlära. Presentationsteknik, både muntlig och skriftlig ingår i kursen.

Utbildningen är uppbyggd på veckoteman där du först blir introducerad till temat som du därefter får tillämpa praktiskt genom uppgifter.

Tonvikten ligger på att du ska utveckla ditt eget skapande och undersöka olika tekniker, material och designidéer. Verkstäderna är öppna dygnet runt och på skolan byggs kvällsaktiviteter upp och du kan ta del av föreläsningar, seminarium, workshops, studiebesök samt projektpresentationer.

thumbAnsök nu