Om ansökan till allmän kurs
Ansök nu

Hur du ansöker till Allmän kurs

Här kan du läsa om vad du behöver skicka tillsammans med din ansökan till Allmän kurs på Ölands folkhögskola.

Betyg

Vi vill att du skickar in betyg från grundskolan eller från gymnasiet, om du har några. Det betyder inte att vi tar in deltagare på betyg. Eller att vi inte skulle ta in just dig för att dina betyg är för ”dåliga”. Faktiskt fungerar det tvärtom, ju färre betyg du har ju större chans har du att komma in. Vi vill också se om du är klar med några kurser så att vi kan placera dig i rätt kurs och göra en studieplan som är rätt för dig.

Referensperson

Lämna namn och telefonnummer till en person som kan berätta mer om dig. Det kan vara en lärare som du har haft eller en arbetsgivare. Det ska inte vara en släkting eller en kompis. Det är viktigt att du har kontaktat den person som du ger oss som referensperson och att den sagt ja till det. Då vet den personen varför vi ringer.

Intyg om arbetslivserfarenhet

Om du har haft en sammanhängande heltidsanställning på minst nio månader ska du skicka in papper som bevisar det. Då kan det räknas in i din tidsomfattning.

Personligt

Vi vill kunna bilda oss en uppfattning om vem du är. Därför vill vi att du skriver en text, eller på annat sätt, berättar vem du är, vad du gjort hittills i livet, varför du söker till skolan, vad du har för förväntningar på utbildningen och om det är någonting annat som du tycker att vi borde veta om dig.

För att bli antagen

För att bli antagen till kursen behöver din ansökan vara komplett.

Läs mer om kriterier och vad du behöver skicka tillsammans med din ansökan till Allmän kurs på Ölands folkhögskola här.

Antagningen till Allmän kurs

Här kan du läsa om vad du behöver skicka in tillsammans med din ansökan till...

Läs mer »