Hälsa, så funkar det Se alla bilder Ansök nu

Hälsa passar dig som är intresserad av allt som rör hälsa och friskvård. En inriktning för dig som gillar att träna eller vill komma i gång med träningen.

Vi träffas varje torsdag morgon och diskuterar hur vi ska fördela tiden under torsdag och fredag. Arbetet sker i olika teman, t.ex människokroppens anatomi, kost- och näringslära, massage, mental träning, gruppsykologi, sömn och återhämtning för att nämna några. Ett tema kan pågå i flera veckor och bestå av både teori och praktik.

Fysisk träning finns som en röd tråd under hela året. Varje vecka tränar vi minst två pass. Under höstterminen erbjuds en mängd olika träningsformer. Vi testar allt från löpning, yoga och funktionell träning till bollsporter. På vårterminen är fokus mer på att deltagarna ska leda pass för varandra. Du får lära dig att instruera, organisera, leda och motivera andra i träning.

När möjlighet finns tränar vi utomhus i de fina omgivningarna med alvaret inpå knuten. Dessutom blir det både vandringar och cykelfärder när vädret tillåter.

Tillsammans bestämmer vi vilka studiebesök och gästlärare som kan vara intressanta under året. Det kan vara att besöka olika träningsanläggningar, träffa någon personlig tränare eller att bjuda in någon som inspirerar till hälsa.

Du studerar gymnasieämnen måndag, tisdag och onsdag.

Torsdagar och fredagar jobbar du med hälsa enligt nedanstående årsplan

Ansök nu