Kombinera Hälsa med behörighetsgivande ämnen

 

ALLMÄN KURS HÄLSA

Behöver du en gymnasieutbildning? Återstår bara något lite eller har du sparat hela din gymnasieutbildning tills nu? På Ölands folkhögskola läser du in grundskole- och gymnasiebehörighet i en ämnesgrupp, utifrån var du befinner i dina studier. Eftersom du läser den här texten, är du kanske intresserad av att gå vår Allmän kurs hälsa. En länk till ansökningssidan kommer längst ner på den här sidan.

När du kommer i höst, träffar du lärare och vår studie- och yrkesvägledare och tillsammans gör ni en studieplan.

Ölands folkhögskola är en mötesplats. Veckan börjar med skolans gemensamma måndagsmöte. Fram till och med onsdag eftermiddag studerar du i din ämnesgrupp. På torsdag och fredag, i inriktningsgruppen du valt. Utöver det möter du vänner i huset du bor, i träningslokalen, i biblioteket, i caféet, i snickeriet, i filmklubben eller någon av alla andra platser och grupper som finns på skolan.

HÄLSA TVÅ DAGAR I VECKAN

Hälsa är en inriktning för dig som tycker om att vara fysiskt aktiv, gillar uteaktiviteter, är intresserad av näringslära, mental träning och vill få inspiration till att utveckla din egen hälsa. På hälsa diskuterar vi vad som påverkar hur vi mår och vad vi kan göra för att må bättre. Allmän kurs hälsa vill ge dig möjligheter till ett hälsosammare liv och egen förändring. Inriktningen är lämplig för dig som vill studera vidare inom hälsa på universitet eller högskola.

Du arbetar med hälsa främst under torsdagar och fredagar. Vissa veckor arbetar du mer tematiskt, och då kan studier inom hälsa även ske under andra veckodagar.

FÖRDJUPA DIG I TRÄNING OCH FRISKVÅRD

När du studerar hälsa får du lära dig mer om och prova på olika träningsformer som till exempel funktionell träning, yoga, styrketräning, löpning med mera. Du får också kunskaper om kroppens anatomi, kost, friskvårdsmassage, friluftsliv, ledarskap, stresshantering, mindfulness och psykologi. Under studietiden ges du möjlighet att jobba med eget projekt samt ta del av de senaste nyheterna inom området. Du kommer att få  kunskaper som gör att du själv kan planera och strukturera din träning för ett visst mål och du kommer också lära dig att instruera och leda andra i träning.

På Ölands folkhögskola är du deltagare. Som deltagare är du med och formar verksamheten på skolan. Ett innehållsrikt år på din väg.

Löpande antagning

Efter 3 maj har vi löpande antagning till våra allmänna kurser. Det betyder att du kan söka fram till kursstart och har möjlighet att bli antagen så länge det finns platser på kursen. 

Kursen börjar 16 augusti 2021 och slutar 27 maj 2022. Vi börjar skicka ut antagningsbesked när vi gått igenom din ansökan och talat med referenspersoner.

Frågor?

Vill du veta mer om kursen? Hör av dig till:
Carina Lindblad, lärare i hälsa: carina.lindblad@olandsfolkhogskola.se
Christina Hedenäng, lärare i svenska, engelska och SVA: christina.hedenang@olandsfolkhogskola.se

Ansök nu

Kursansvariga

Carina Lindblad

Kursansvarig, Hälsa
0485-56 44 55
073-577 19 12

Elisabet Proos

Lärare Allmän kurs