KOMBINERA BILD MED BEHÖRIGHETSGIVANDE ÄMNEN

 

ALLMÄN KURS BILD

Behöver du en gymnasieutbildning? Återstår bara något lite eller har du sparat hela din gymnasieutbildning tills nu? På Ölands folkhögskola läser du in grundskole- och gymnasiebehörighet i en ämnesgrupp, utifrån var du befinner i dina studier. Eftersom du läser den här texten, är du kanske intresserad av att gå vår Allmän kurs bild. En länk till ansökningssidan kommer längst ner på den här sidan.

När du kommer i höst, träffar du lärare och vår studie- och yrkesvägledare och tillsammans gör ni en studieplan.

Ölands folkhögskola är en mötesplats. Veckan börjar med skolans gemensamma måndagsmöte. Fram till och med onsdag eftermiddag studerar du i din ämnesgrupp. På torsdag och fredag, i inriktningsgruppen du valt. Utöver det möter du vänner i huset du bor, i träningslokalen, i biblioteket, i caféet, i snickeriet, i filmklubben eller någon av alla andra platser och grupper som finns på skolan.

BILD TVÅ DAGAR I VECKAN

Gillar du konst, färg och form kan du välja att studera på Ölands folkhögskola med inriktning bild. På Allmän kurs bild får du arbeta praktiskt med teckning, målning, skulptur och formgivning.

Inriktningen bild arbetar du med främst under torsdagar och fredagar. Övriga dagar studerar du behörighetsgivande gymnasiekurser i en ämnesgrupp.Vissa veckor arbetar du mer tematiskt, och då kan bildstudier ske även andra veckodagar, eller möjligheter till extratid finnas på eftermiddagarna.

Vi går igenom grunderna i olika kortare delkurser. Under den andra terminen kan du välja att fördjupa dig i en teknik eller ett material du är extra intresserad av. Under studietiden besöker vi också utställningar och diskuterar konst. Allmän kurs bild passar dig som vill studera konst eller formgivning på en högre nivå, eller vill utveckla ditt eget skapande. Efter kursen har du arbetat med de vanligaste materialen och teknikerna inom konst och formgivning.

På Ölands folkhögskola är du deltagare. Som deltagare är du med och formar verksamheten på skolan. Ett innehållsrikt år på din väg.

Löpande antagning

Efter 3 maj har vi löpande antagning till våra allmänna kurser. Det betyder att du kan söka fram till kursstart och har möjlighet att bli antagen så länge det finns platser på kursen. 

Kursen börjar 16 augusti 2021 och slutar 27 maj 2022. Vi börjar skicka ut antagningsbesked när vi gått igenom din ansökan och talat med referenspersoner.

FRÅGOR?

Har du frågor om Allmän kurs bild? Hör av dig till:
Malin Lindmark-Vrijman: malin.lindmark-vrijman@olandsfolkhogskola.se
Lena Svensson, lärare i svenska och religion: lena.svensson@olandsfolkhogskola.se

Ansök nu

Kursansvarig

Malin Lindmark Vrijman

Kursansvarig Allmän kurs bild
0485-56 44 48